Van wie is dat huis
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Peuterboekje: Van wie is dat huis?

Peuterboekje: Van wie is dat huis?

Op facebook zijn er tegenwoordig heel vaak like, deel & win-acties. En als er een leuke prijs te winnen valt, doe ik graag mee. Een kleine moeite om te liken en delen toch!? En zowel mijn dochter als ik zijn heel blij met de gewonnen prijs! Het is een ontzettend leuk en leerzaam peuterboekje, en met een peuter in huis komt dit goed van pas.

Het peuterboekje Van wie is dat huis?

De titel van het boekje is ‘wie woont er in dit huis?’ van Joukje Akveld & Annemarie van Haeringen. Op de linkerkant van de bladzijde staat een huis getekend met daaronder één geschreven zinnetje. Op de eerste bladzijde staat een kasteel getekend met de vraag ‘van wie is dat kasteel?’ Aan de rechterkant staan vier figuurtjes getekend. Het is de bedoeling dat je kind aanwijst en wellicht benoemt welk antwoord goed is. Op de volgende bladzijde mag je spieken. Op deze dubbele bladzijde staat een mooie tekening waarin je het goede antwoord kan zien. In dit geval dus een ridder bij het kasteel die naar boven kijkt en daar een mooie prinses met lange haren zit staat. Zo gaat dit boekje verder. Er komt nog een iglo/eskimo, hok/hond, boerderij/boer, piratenschip/piraat, paddenstoel/kabouter, paleis/koningin en een poppenhuis/pop aan bod.

Leerzaam

Wij vinden het een ontzettend leerzaam boekje. Een peuter leert niet alleen wie er nu in dat huis woont, maar kan ook de verschillende soorten figuren benoemen. Verder valt er op de tekeningen in het boek nog veel meer te ontdekken. Je kunt echt maar raak vragen en je peuter op zoek laten gaan in het boek!
We hebben dit boekje nu een paar keer samen ‘gelezen’, maar wat leert een peutertje ontzettend snel zeg!

De uitvoering

Van wie is dat huis? is niet heel erg groot, maar absoluut groot genoeg om er van alles in te ontdekken.
Het pakt makkelijk vast en is ook goed door te bladeren met kleine peuterhandjes. Het is een stevig, hard kartonnen boekje.

Andere delen in de serie Van wie is dat…

Deel 1: van wie is die hoed? ~ Joukje Akveld en Thé Tjong-Khing
ISBN 9789025759681 | Hardcover met ronde hoeken | 32 hard kartonnen pagina’s | Uitgeverij Gottmer februari 2015
Leeftijd 2+

Deel 2: van wie is dat huis? ~ Joukje Akveld en Annemarie van Haeringen
ISBN 9789025759674 | Hardcover | 32 kartonnen pagina’s | Uitgeverij Gottmer | maart 2016
Leeftijd 2+

Lees ook:

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

  • Leuk om mee te doen! wat ik zelf graag lees is chicklit en lichte literatuur. In mijn klas lees ik erg graag voor. Ik heb net de Gorgels uit van Jochem Meyer, superleuk! Dit boek wil ik ook graag voorlezen!

  • Wij lezen momenteel nog vaak voor uit Hoera we hebben er een geitje bij. Zelf hou ik meer van de verhalen van AM Schmitz en Roald Dahl omdat ze lekker een beetje stiekem zijn en er veel kattekwaad in zit

    • Leuk boek is dat inderdaad.
      Geitje bij is hier ook een van de favo’s, kunnen we hier dromen. 😉

  • Op dit moment is dat pluk van de petteflet…elke avond één (of toch twee) verhaaltjes voor het slapen samen met mijn dochter. Echt ons momentje samen. Het is leerzaam geschreven en toch heel fantasievol. Nu als volwassene zie heel veel moraal in de verhaaltjes.

    • Pluk van de Petteflet blijft inderdaad een leuk boek! (ook voor jezelf om voor te lezen). Als mijn dochter ouder is zal deze vast en zeker ook aan de beurt komen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics