Thuisleven.com
Loetjoeboek
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Loetjoeboek een leuk leesboek voor 4 jarigen

Loetjoeboek een leuk leesboek voor 4 jarigen

Het Loetjoeboek gaat over Loetjoe. Loetjoe is jarig, hij wordt 4 jaar. Wat is dat spannend, want als je 4 wordt mag je naar school. En dat kan mijn dochter (4) zich nog wel herinneren: “Dat was wel een beetje spannend hé mama?” Een beetje wel want dag twee voelde ze zich al groot genoeg om alleen naar school te gaan. 

We gaan het boek eens goed bekijken

Leuke kaft met de plaatjes in de letters. Maar wat betekent Loetjoe? We slaan het boek eens open om te kijken of we daar achter kunnen komen. Heej, dat boek is anders dan andere boeken je moet het andersom lezen. Dat is grappig en ook een beetje gek. Als we het boek open slaan zien we eerst de wereld waar Loetjoe woont. Het ziet er een beetje uit als een platte wereldbol maar toch een beetje anders. Want je kunt niet zien, waar wij wonen ziet Yara al. Op de volgende bladzijde zien we dat Loetjoe schattig betekent. En ook nog wat uitleg over een paar andere nieuwe woordjes in de andere taal. Dan op naar het verhaaltje voor het slapen. Loetjoe is jarig en hij viert feest. Maar hij voelt zich een beetje ziek. Want het is spannend wat er morgen gebeurt. “Heb jij dat ook weleens?”, vraag ik aan Yara. “Ja”, zegt ze, “als er iets nieuws gaat gebeuren krijg je een gek gevoel en kriebels in je buik omdat je niet weet wat er allemaal gaat gebeuren”. “Dan is het spannend voor je buik”.

Alleen naar school

Loetjoeboek

Dan gaan we weer verder met het verhaal. Loetjoe gaat al helemaal alleen naar school. Op school helpt een juf hem naar de goede klas. Loetjoe vindt het zo spannend dat hij liever terug gaat naar zijn vriendjes en op reis door de school gaat om de uitgang te vinden. Hij hoort en ziet onderweg van alles in de andere klassen en komt dan bij het schoolplein uit. Daar had zijn buurmeisje al over verteld, daar is het leuk en een stemmetje in zijn hoofd zegt: “Mama zei je bent een grote nu”.

Hij gaat heel snel terug naar de klas waar de kinderen en de juf erg lief voor hem zijn. De tijd vliegt voorbij en voor hij het weet is het tijd om naar huis te gaan. Na school vertelt hij trots zijn verhaal aan al zijn vriendjes en als papa thuis komt vertelt hij dat hij geleerd heeft hoe sterk water is. Maar ook dat hij het toch wel spannend vond om naar school te gaan. Maar spannend is niet erg. En je bent pas echt groot als je bang bent en daar ook over durft te praten. En daarna gaat Loetjoe naar bed en valt snel in slaap. Net als Yara. Erg leuk voorbereidend boekje om te lezen zeker met kinderen die bijna of net naar school gaan. Zo zien ze dat het helemaal niet zo spannend is

Informatie Loetjoeboek

‘Loetjoeboek’ is hier te koop
Auteur: Pierre Carriere
Illustrator: Roxanne Monsanto

Uitgever: Uitgeverij Senang
ISBN10: 9492190257
ISBN13: 9789492190253

Lees ook:

Lees jij graag?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics