Thuisleven.com
Ravensburger Tiptoi®– Puzzel: Manege
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kinderspellen > Ravensburger Tiptoi®– Puzzel: Manege

Ravensburger Tiptoi®– Puzzel: Manege

Eerst spenderen we heel wat volle minuten aan de puzzel. We zoeken de kantjes eruit en maken deze. Daarna kijken we naar de kleuren welke bij elkaar horen zodat de puzzel iets gemakkelijker wordt. Daarna kijken we wat over is. Aangezien ik het belangrijk vind dat de kinderen zelf logisch leren nadenken laat ik ze zoveel mogelijk zelf doen.

Minuten verstrijken voorbij en dan is het eindelijk zover! De kinderen zijn helemaal trots, op zichzelf uiteraard. De puzzel is klaar en ze willen dolgraag dat ik kom kijken naar het eind resultaat. Ze hadden nog niet door dat er nog een verrassing is. En dat is de Tiptoi® pen! Via internet is het bestand voor de pen eenvoudig en kosteloos te downloaden. Daarna kun je de pen aanzetten en begint het nieuwe spel met de puzzel.

Onze ervaring met Ravensburger Tiptoi®– Puzzel: Manege

De oudste dochter gaat er eens uitgebreid voor zitten en tipt overal op waar ze maar op kan tippen. Het ene verhaal na het andere verhaal krijgt ze te horen. Ook speelt ze het spel en hier vermaakt ze zich nog langer mee. Aandachtig bestudeert ze alles en ze tipt er rustig op los. Ook de andere kinderen komen nieuwsgierig kijken naar het spel en willen maar al te graag mee spelen. Dan komt al snel de vraag of er ook andere puzzels zijn van TipToi.

Tiptoi brengt de manege tot leven. Bij ‘ontdekken’ geeft hij veel informatie over de paarden op de manege. In het spel gaat het springconcours beginnen. Lena moet echter eerst nog haar huiswerk maken en heeft geen tijd om Fee klaar te maken voor het concours. Ze heeft jouw hulp nodig. Voordat het concours begint is er nog een hoop te beleven.

Ravensburger Tiptoi®– Puzzel: Manege

Met de Tiptoi-stift kunnen alle producten die het Tiptoi-logo dragen gebruikt worden. Het assortiment bestaat uit boeken, spellen en puzzels met de belangrijkste leer- en kennisthema’s voor kinderen van 4 -10 jaar. Tiptoi-producten wekken de leergierigheid van uw kind op, bevorderen de concentratie en zijn bovendien gewoon erg leuk in gebruik. De stift is zeer gebruiksvriendelijk. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen hier vlot en zelfstandig mee aan de slag.

Lees ook:

Tiptoi spellen zijn alleen te spelen met de speciale Tiptoi-pen. Deze is los te koop of zit in een startersset.

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

 • Is er ook een versie van Tiptoi die geschikt is voor een meisje van 3? (leuk verjaardagscadeautje). Of is het echt allemaal vanaf 4 jaar?

  • Officieel is er van Tiptoi niks voor een meisje van 3. Wellicht met hulp dat getalleneiland een optie zou kunnen zijn. Mocht je die gok niet willen wagen raad ik je iets anders aan.

   • Dan komt het op het verlanglijstje voor haar 4e verjaardag 😉 Duurt nog even, haha! Maar als er Tiptoi uitgegeven wordt vanaf 3 jaar dan hoor ik dat graag, lijkt mij superleuk voor Elin 🙂

    • Onze jongste is drie jaar en die vindt alle boeken van Tiptoi erg leuk. Zelfs het Engelse boek bladert ze door. Helemaal een hit is het muziekboek. Zij heeft twee oudere zussen en kopieert hen. Tiptoi slaat bij onze drie jarige al een tijdje aan dus

     • Mijn dochter wordt in okt. 3 en is de oudste. Dus niemand om van te kopiëren thuis. Maar ik kan mij zomaar voorstellen dat ze dit erg leuk gaat vinden. Ik zal er nog ’s naar kijken 🙂

 • De prijs valt mij mee van deze puzzel. Wij zijn ook een enorme fan van TipToi we hebben thuis het boerderijboek, mijn grote wereldatlas, de wereld van muziek. En de speeldozen getalleneiland en de magie van het lezen.
  Vooral de boeken zijn erg praktisch. Mijn dochters vinden het muziekboek erg leuk vanwege de leuke liedjes. En het boerderijboek kennen ze al uit hun hoofd. Ja TipToi is een aanrader!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics