Thuisleven.com
Het klokje rond
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kinderspellen > ‘Het klokje rond’ met Tiptoi van Ravensburger

‘Het klokje rond’ met Tiptoi van Ravensburger

Leren klokkijken is best uitdaging, maar met Tiptoi Het klokje rond lukt het jou op een tijdprof te worden! Help de familie van Anna in het dagelijks leven door activiteiten te verbinden met tijd en leer zo dagritmes en verbanden kennen. De 2 klokken zijn slim gemaakt zodat de verdeling van dag en nacht duidelijk wordt. De interactieve pen zorgt ervoor dat je meer leert over de tijd en zorgt ervoor dat je spelenderwijs je kennis verbreedt.

Tiptoi Het klokje rond

Inhoud: 1 grote, tweezijdig bespeelbare klok, 2 wijzers, 24 gebeurtenis- en kenniskaarten, 1 regelpaneel en 1 drukknop. De tiptoi stift is niet inbegrepen en moet apart worden aangeschaft.

Het klokje rond

Voorbereiding:
Alvorens je begint dien je eenmalig de kartonnen stukken uit het grote karton te drukken. Ook moet je het spel downloaden op de Tiptoi stift, hier zitten geen kosten aan verbonden en is bovendien hartstikke legaal. Als laatste moet je het klikje in elkaar zetten. Het witte kartonnetje zit op het grote stuk karton en dien je tussen de wijzers te plaatsen zodat je makkelijker kunt draaien. In de beschrijving staat het uiteraard ook allemaal uitgelegd.

Het Klokje rond
Zodra je met het spel begint dien je de Tiptoi pen aan te zetten, daarna klik je op de aan/uit icoon op de horloge (dit is het regelpaneel voor het spel). Vervolgens volg je de aanwijzingen op van de stift.

Onze mening over Het klokje rond

Op de kaarten staan geen tijden aangegeven, dat maakte het even een puzzeltocht. In de beschrijving staat een overzicht van dagdelen die bij de kaarten kunnen worden gerangschikt. De kleuren op de klok geven bovendien weer wanneer een dagdeel begint en eindigt. De kinderen hebben het spel in het begin gespeeld hoe wij zelf de dag door komen, de ene fout na de andere fout werd gemaakt. Pas later is er gekeken naar het leven van Anna en waren er meer goed dan fout. Ook is het spel te spelen zonder spelvariant, het is op die manier een vrij te spelen spel waarbij er geklikt kan worden op dagdelen en de klok.

Het klokje rond

Zo leren ze de tijd zonder dat er een druk van spel achter zit. Vooral de jongste dochter (van 6 die nog niet kan klokkijken) is hier mee aan het ontdekken.
Wat mij vooral is opgevallen is de interesse in tijd na het spelen van dit spel. Eerder gaf de jongste niet zoveel om tijd maar tegenwoordig is ze hier echt in geïnteresseerd. We zien zelfs vooruitgang in het klokkijken!

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics