Kleine Draak van Lieve Baeten

Kleine Draak van Lieve Baeten.

Ridders, dino’s, auto’s, dieren, prinsessen en kastelen staan waarschijnlijk toch wel in de top tien speel-fantasieën bij (jonge) kinderen. En hoe ontzettend cool is het dan om je boekenkast te vullen met prachtige verhalen van ridders, prinsessen, kastelen, dino’s en alle andere interesses die je kind heeft. Lieve Baeten moet dit ook gedacht hebben, ze schreef en tekende een prachtig boek over Kleine Draak en zijn ouders. Die je dus echt wilt / moet hebben!

Kleine Draak.

Kleine Draak wordt langzaam aan een grote draak. Hij kan al vliegen, vuur spuwen is zelfs groter geworden qua formaat. Alleen is nog niemand bang voor hemk. Hij oefent elke dag. Iedereen is trots op hem. Mamadraak heeft een idee zodat het wat sneller gaat. Kinderen zijn snel bang voor draken. Wanneer het een draak ziet begint het te trillen en te beven en wordt het wit en groen van schrik. Hij ziet mama’s plan wel zitten en wilt een kind. Mamadraak vliegt erop uit om een kind te halen. Maar is dat kind wel zo bang als Mamadraak voorspelde?
Nee! Hij is echt nergens bang voor. Niet bang voor Mama, niet bang voor Kleine Draak die driftig heen en weer fladdert, niet bang voor vuur, niet bang voor het grote bed. Alles wat hij doet om het mensenkind bang te maken mislukt. Intussen zijn zelfs de grote draken radeloos. Wat kan de hij nog doen?

Onze mening.

Het boek leest zich prettig weg. Dankzij de illustraties is er genoeg te bekijken voor de kinderen en wordt het verhaal op die manier nog intenser. Kortom een rijke aanvulling in onze boekenkast.

Info en waar te koop.

Kleine Draak is o.a. bij Bol.com te koop voor €14,95
Auteur: Lieve Baeten
Illustrator: Lieve Baeten
ISBN: 9789462912694
Uitgever: De Eenhoorn

Lees ook:

Houd jouw kind van draken?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we recensie exemplaren ontvangen*

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

1 reactie