Kleine Draak van Lieve Baeten
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Kleine Draak van Lieve Baeten

Kleine Draak van Lieve Baeten

Ridders, dino’s, auto’s, dieren, prinsessen en kastelen staan waarschijnlijk toch wel in de top tien speel-fantasieën bij (jonge) kinderen. En hoe ontzettend cool is het dan om je boekenkast te vullen met prachtige verhalen van ridders, prinsessen, kastelen, dino’s en alle andere interesses die je kind heeft. Lieve Baeten moet dit ook gedacht hebben, ze schreef en tekende een prachtig boek over Kleine Draak en zijn ouders. Die je dus echt wilt / moet hebben!

Kleine Draak

Kleine Draak wordt langzaam aan een grote draak. Hij kan al vliegen, vuur spuwen is zelfs groter geworden qua formaat. Alleen is nog niemand bang voor hemk. Hij oefent elke dag. Iedereen is trots op hem. Mamadraak heeft een idee zodat het wat sneller gaat. Kinderen zijn snel bang voor draken. Wanneer het een draak ziet begint het te trillen en te beven en wordt het wit en groen van schrik. Hij ziet mama’s plan wel zitten en wilt een kind. Mamadraak vliegt erop uit om een kind te halen. Maar is dat kind wel zo bang als Mamadraak voorspelde?
Nee! Hij is echt nergens bang voor. Niet bang voor Mama, niet bang voor Kleine Draak die driftig heen en weer fladdert, niet bang voor vuur, niet bang voor het grote bed. Alles wat hij doet om het mensenkind bang te maken mislukt. Intussen zijn zelfs de grote draken radeloos. Wat kan de hij nog doen?

Onze mening

Het boek leest zich prettig weg. Dankzij de illustraties is er genoeg te bekijken voor de kinderen en wordt het verhaal op die manier nog intenser. Kortom een rijke aanvulling in onze boekenkast.

Info en waar te koop

Kleine Draak is o.a. bij Bol.com te koop voor €14,95
Auteur: Lieve Baeten
Illustrator: Lieve Baeten
ISBN: 9789462912694
Uitgever: De Eenhoorn

Lees ook:

Houd jouw kind van draken?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we recensie exemplaren ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics