Kleine Draak van Lieve Baeten

Ridders, draken, dino’s, auto’s, dieren, prinsessen en kastelen staan waarschijnlijk toch wel in de top tien speel-fantasieën bij (jonge) kinderen. En hoe ontzettend cool is het dan om je boekenkast te vullen met prachtige verhalen van ridders, draken, prinsessen, kastelen, dino’s en alle andere interesses die je kind heeft. Lieve Baeten moet dit ook gedacht hebben, ze schreef en tekende een prachtig boek over Kleine Draak en zijn ouders. Die je dus echt wilt / moet hebben!

Kleine Draak
Kleine Draak wordt langzaam aan een grote draak. Hij kan al vliegen, vuur spuwen is zelfs groter geworden qua formaat. Alleen is nog niemand bang voor Kleine Draak. Hij oefent elke dag. Iedereen is trots op hem. Mamadraak heeft een idee zodat het wat sneller gaat. Kinderen zijn snel bang voor draken. Wanneer het een draak ziet begint het te trillen en te beven en wordt het wit en groen van schrik. Kleine Draak ziet mama’s plan wel zitten en wilt een kind. Mamadraak vliegt erop uit om een kind te halen. Maar is dat kind wel zo bang als Mamadraak voorspelde?
Nee! Hij is echt nergens bang voor. Niet bang voor Mamadraak, niet bang voor Kleine Draak die driftig heen en weer fladdert, niet bang voor vuur, niet bang voor het grote drakenbed. Alles wat Kleine Draak doet om het mensenkind bang te maken mislukt. Intussen zijn zelfs de grote draken radeloos. Wat kan de Kleine Draak nog doen?

Onze mening
Het boek leest zich prettig weg. Dankzij de illustraties is er genoeg te bekijken voor de kinderen en wordt het verhaal op die manier nog intenser. Kortom een rijke aanvulling in onze boekenkast.

Info en waar te koop
Kleine Draak is o.a. bij Bol.com te koop voor €14,95
Auteur: Lieve Baeten
Illustrator: Lieve Baeten
ISBN: 9789462912694
Uitgever: De Eenhoorn

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we recensie exemplaren ontvangen*

Miranda

Verloofd met Tom en moeder van Daan, Vera, Tim en Iris.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zul je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

1 reactie