Selecteer een pagina

Als biebjuf heb ik al heel wat kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 moeten mededelen dat het boek uitgeleend is. Zo extreem populair zijn de boeken van Spekkie & Sproet. Als de kinderen de boeken weer in komen leveren dan vraag ik ook altijd even wat ze van het boek vonden. Het antwoord bij Spekkie en Sproet is meestal hetzelfde: “leuk verhaal”, “veel grapjes” en “iedereen vind het leuk dus wil ik het ook lezen”. Het werd dus hoog tijd om zelf eens een boek van Spekkie en Sproet te lezen.

Spekkie en Sproet – Oma vermist

Omdat Spekkie veel van speuren houdt, eet ze vaak een spekkie. ‘Daar kan ik beter van nadenken,’ zegt ze altijd. Daarom noemt iedereen haar spekkie. Al is haar echte naam Marloes. En Sproet, met sproeten en bril, is haar allerbeste vriend. Ook nu beleven Spekkie en Sproet weer bijzondere avonturen.

Oma woont in Curaçao, omdat ze 65 wordt komt ze naar Nederland om het te vieren.
Als oma even moe is en wilt gaan rusten gaat ze naar een café. Spekkie vindt dit allemaal maar zeer verdacht en gaat op onderzoek uit. Als snel blijkt dat Sjon een vroegere vriend van oma is en dat ze hebben samengewerkt in het museum waar oma haar verjaardagsfeestje wilt houden. Oma heeft prachtige gouden oorbellen gekregen en dat is wel erg vreemd. De oorbellen zijn namelijk van goud en erg oud. Ze hebben een hoop geld gekost, op zich is dat niet heel vreemd maar Sjon is helemaal niet rijk. Hoe zou hij aan die oorbellen gekomen zijn?

Aangezien zowel oma als Spekkie er nog steeds niet in zijn geslaagd om te achterhalen waar de oorbellen vandaan gekomen zijn, krijgt Spekkie de opdracht van oma om goed op te letten op haar verjaardagsfeestje. Juist op het moment dat Spekkie naar oma wilt gaan om haar bij te kletsen treft Spekkie raars aan. Oma wordt meegenomen!
Spekkie brengt haar medespeurder Sproet op de hoogte en al snel zijn ze bij de kano waar oma is vastgebonden. Hier wordt het ook snel duidelijk waarom oma gevangen is genomen en hoe het zit met de oorbellen…

Info en waar te koop

Spekkie en Sproet Oma vermist
Auteur: Vivian den Hollander
Illustrator: Juliette de Wit
ISBN: 9789021676159
Uitgeverij: Ploegsma

Lees ook:

Heb jij al eens een boek van Vivian den Hollander gelezen?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics