Mees Kees op kamp
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Mees Kees op kamp een heerlijk boek tijdens de vakantie.

Mees Kees op kamp een heerlijk boek tijdens de vakantie.

Of het nu de herfst, – kerst, – lente, -of zomervakantie is een boek doet het altijd goed. Want wie regelmatig leest, ervaart minder stress, slaapt beter en heeft meer eigenwaarde. Daarnaast heeft het een positief effect op onze woordenschat en taalvaardigheid. Daarom is lezen niet alleen goed voor volwassenen maar zeer zeker ook voor kinderen. Kinderen zitten namelijk in de opgroeiende fase en hoe meer je erin stopt des te rijker ze zullen worden op het gebied van taal. Mees Kees op kamp is een leuk boek uit de serie van Mees Kees. De boeken van Mees Kees sluiten aan op het leesniveau van de kinderen én zijn ook nog eens ontzettend grappig om te lezen. Lees er meer over in dit artikel.

Mees Keer op kamp.

De klas van Mees Kees mag op kamp! Nou ja, kamp… Het moet van Dreus vooral een léérzame werkweek worden. Dus hebben ze een streng werkplan meegekregen. Maar dat is natuurlijk geen probleem voor mees Kees. Zwemmen is namelijk ook werken. En zeesterren kun je veel beter in zee bestuderen dan in het museum. Was het maar een werkmáánd in plaats van een werkweek. Of nee, een werkjaar!

Wat vinden wij ervan?

Iris (11): “Nadat ik de film al een paar keer gezien heb was ik wel nieuwsgierig of er in het boek hetzelfde gebeurd. In het boek gaan ze vaker naar het strand, ook gaan ze naar een museum en niet Dreus maar de gymleraar gaan mee. Dus ja er gebeuren wel zeker andere dingen in het boek dan in de film en daarom is het leuk om dit zeker te lezen”.

Het verhaal is lekker vlot te lezen en zeker een aanrader voor iedereen die van Mees Kees houdt.

Informatie.

Mees Kees op kamp
Auteur: Mirjam Oldenhave
Illustraties: Rick de Haas
ISBN: 9789021680682
Uitgever: Ploegsma
Leeftijd: vanaf 7 jaar (zelf lezen)

Lees ook:

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

4 reacties