Thuisleven.com
De Tovenaar in mijn schuur
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘De Tovenaar in mijn schuur’ 10+

‘De Tovenaar in mijn schuur’ 10+

Als ik het persbericht van uitgeverij Billy Bones lees, valt mijn oog direct op: “Een echte aanrader voor de fans van David Walliams!”. Daar wil ik natuurlijk direct meer van weten en ik heb ‘De Tovenaar in mijn schuur’ aangevraagd. Lees mijn recensie en raak ‘ook’ overtuigd van de gelijkenissen.

De Tovenaar in mijn schuur

De magische mislukkingen van Merdijn de Wilde is de ondertitel van dit dikke leesboek. Merdijn is een wereldberoemde (en beruchte) magiër uit de Middeleeuwen. Hij is door zijn rivaal Jerabo verbannen naar dezelfde plaats maar dan in de 21e eeuw. Hij loopt daar Roos tegen het lijf. Na een rumoerige start leren ze al vlot om elkaars kwaliteiten te gebruiken om hun eigen doelen te bereiken. Roos wil een talentenjacht winnen en Merdijn die wil graag wraak nemen. Maar ja, hoe houdt Roos de opvallende Merdijn uit het zicht van haar moeder? En wat doen al die afstammelingen hier?

Mijn leeservaring

Het verhaal gaat vlot van start en blijft lekker doorlopen. Ik heb moeite met het wegleggen van het boek. De illustraties van Claire Powell zijn werkelijk magisch. In de leeftijdsaanduiding van 10 plus kan ik mij zeer vinden. De oude magiër praat namelijk soms in wat middeleeuwse terminologie als ‘bennet’ en ‘vertellet’. Onze net 9 jarige zou daar danig van in de war raken. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met vier treffende rijmregels. Dit, de soms absurdistische verhaallijn en de hilarische, magische illustraties onderstrepen de gelijkenis met David Walliams zeer treffend.

Boekinformatie

De Tovenaar in mijn schuur  
Auteur: Simon Farnaby, 2020 
Illustraties: Claire Powell
Vertaling: Mijke van Leersum
Uitgever: Billy Bones
Leeftijd: 10+ 
ISBN: 9789030507901.

Lees ook:

Lees jij graag over tovenaars?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics