Selecteer een pagina

Dat een goede nachtrust veel waard is besef ik mij maar al te goed nu we een baby in huis hebben. Maar een goede nachtrust is ook belangrijk voor tieners, zeker nu ze weer naar school gaan en moeten presteren. Gelukkig hebben we één voordeel, een van onze tieners mag namelijk meesurfen op de vertrouwde topkwaliteit van Wave by M line. In dit artikel deel ik daarvan onze bevindingen en geef ik wat tips die toepasbaar zijn voor een goede nachtrust. Slaap lees lekker…

Een goede nachtrust voor tieners

Een goede nachtrust voor tieners begint al bij de voorbereiding daarop. Hieronder een lijstje met allerlei tips om met het juiste been in bed te stappen:

 • Zorg voor regelmaat met bedtijden (en de rest van de dag).
 • Vermijd schermtijd op digitale apparaten zo’n 1,5 uur voor je naar bed gaat i.v.m. het blauwe licht dat je wakker houdt.
 • ’s Nachts slapen, overdag wakker. Geen dutjes dus zodat je moe bent in de avond.
 • Zonlicht helpt de biologische interne klok. Gordijnen dus lekker open en als het even kan buiten ontbijten…
 • Beweging zorgt ervoor dat je moe bent. Lekker bewegen dus.
 • Niet sporten voor bedtijd. Van sporten krijg je energiepiek, laat die piek eerst afzwakken voor je het bed in duikt. Sporten voor het avondeten is dus een beter alternatief.
 • Een bed gebruik je om in de slapen (en vrijen).
 • Zorg voor een goede temperatuur op de slaapkamer (tussen de 16-18 graden).
 • Cafeïne, alcohol en drugs kun je beter niet gebruiken voor het slapen gaan. Zeker niet als je tiener bent! Datzelfde geld voor roken.
 • Heb je echt moeite om in slaap te vallen? Ga dan naar de huisarts i.p.v. naar de melatonine of andere vrij verkrijgbare slaaphulpmiddelen te grijpen. Het is namelijk een tijdelijke oplossing en niet perse de juiste.
 • Veilig vervoer naar huis. Zeker als je moe bent wil je graag snel naar je bed. Bedenk echter dat je beter een half uur later veilig in je nest kunt liggen dan snel in een ziekenhuisbed (of erger) door een ongeluk op de weg.
 • Stop het piekeren. Juist in bed krijg je de rust om alles te overdenken. Dat is op zich niet erg tenzij het je uit de slaap houdt omdat je je zorgen maakt of ongelukkig bent. Een mentor, ouders en huisarts kunnen hierbij zeker helpen.
 • Als je dan eenmaal naar bed gaat, zorg dat de gsm niet naast je ligt.
 • Zorg voor de juiste hoeveelheid slaap (zie hieronder).

M Line Wave matras

Hoeveel uur slaap nodig?

Bij deze een overzichtje van een gemiddelde slaaptijd per leeftijdscategorie.

Babies:
1 – 4 weken: 15 – 17 uur slaap per dag/etmaal
1 – 4 maanden: 14 – 15 uur slaap per dag
4 – 12 maanden: 14 – 15 uur slaap per dag

Bedenk echter dat slaap per individu kan verschillen. Zo heeft onze jongste zoon evenveel slaap nodig dan zijn 2 jaar jongere zusje.

Een goed matras

Nu je weet wat de beste stappen zijn om goed naar bed te gaan is het wel zo fijn als het bed ook de juiste comfort biedt. Daarbij is een matras net zo belangrijk als een goed dekbed. Over dekbedden hebben we al meerdere artikelen geschreven. We duiken daarom lekker weg in het matras. Een M line Wave matras om precies te zijn…

M line Wave matras

Het M line Wave matras bestaat uit traagschuim en koudschuim. Het matras kan een maximum gewicht van 130 kg. verdragen en is geschikt voor Boxspring, Lattenbodem, M line Multi Motion, Schotelbodem, Spiraalbodemen elektrische bedden. Een goede alleskunner dus. Maar waarom is dit matras zo goed?

Het Wave matras van M line kun je onafhankelijk van elkaar omdraaien. Zo zorg je altijd voor een persoonlijke, ideale samenstelling van je matras en zal je (tiener) heerlijk slapen. Zorg ervoor dat de koudschuim basis onderop ligt en de laag met Aircomfort® Traagschuim bovenop.

En weet je binnen 125 dagen dat je er echt niet lekker op slaapt, dan kan het matras zonder extra kosten worden geretourneerd.

Onze ervaring

M Line

Bij een goed matras zijn ook de maten erg belangrijk. Gelukkig is er bij M line veel keuze in maten en staat de gewenste maat voor ons er tussen (90 x 200 cm.). Na bestelling ontvangen we het matras al de volgende dag in huis via PostNL. Het formaat van het pakket valt mij reuze mee en zou ik in principe zelf naar boven kunnen dragen. Ware het niet voor het feit dat het pakket best zwaar is. En voor ik het weet heeft mijn partner het al op de slaapkamer gezet van onze tiener wiens matras toch echt aan vervanging toe is.

Na het openen van de doos tref ik het matras opgerold in plastic verpakking aan. Nadat ik deze eruit heb gehaald zie ik een folder liggen met opener zodat ik het matras niet beschadig. Dat is even fijn!
Met de opener snijd ik de plastic verpakking los en het matras ontvouwt zich geheel. Ik hoef het nu alleen nog op het bed te leggen en het bed op te maken.

Tiener heeft intussen al een paar keer op het bed geploft om het matras te testen. Vergeleken met haar oude matras is deze heel dik (het dubbele zelfs). Een voordeel daarvan is wel dat ze het gekraak van haar houten bed niet meer zo hoort als voorheen (en wij ook niet).

Het matras schijnt erg lekker te slapen en als ik kijk naar haar houding in bed (rechte rug) dan zie ik dat dit perfect klopt. Het matras vormt zich dus geheel naar haar figuur, tot ze er vanaf stapt. Dan vormt het matras namelijk terug in zijn oorspronkelijke vorm.

Extra fijn is natuurlijk het feit dat de “hoes” van het matras eraf geritst kan worden en ook kan worden gewassen. Mocht er dan eens een ongelukje zijn in bed (drinken dat knoeit, ongesteldheid, braken, etc.) dan hoeft het er geen jaren meer vies bij te liggen.

Enige nadeel… De andere tieners willen nu ook een nieuw matras.

Waar leg jij je gsm ’s nachts?

P.s. de posters op de foto zijn van Posterstore, in het artikel dat ik geschreven heb over de posters zie je haar oude matras.

Geverifieerd door ExactMetrics