Elke week ontvang ik van poster een mailtje met daarin de nieuwe aanwinsten voor een betaalbare prijs. De ene keer nog mooier dan de andere keer. Maar mijn hart begint pas echt veel sneller te slaan zodra ik de poster zie van de Trevi Fontein. De Trevi Fontein is namelijk Iris haar lievelingsplek in Rome. Ze wilde er zelfs een keer ’s nachts heen om te kijken hoe het eruit ziet in het donker. Daar stonden we dan om 23:00 uur om haar een plezier te doen. Uiteraard zijn er een hele boel foto’s geschoten door ons, maar op alle foto’s zijn toeristen te zien in tegenstelling tot deze poster.

Posters in de meidenkamer

Aangezien de poster van de Trevi Fontein liggend is krijg ik al snel het idee om een collage te maken met liggende en staande foto’s. Dit geeft een heerlijk speels effect en staat onwijs leuk aan de muur met het aflopend plafond. Gelukkig heeft Poster Store meerdere posters in deze stijl qua kleuren en slaag ik dan ook erg snel voor mijn project.

Na een kleine week ontvang ik het pakketje met de post. Keurig verpakt en geen beschadiging te vinden.
Ik kijk nog even de formaten van de fotolijsten na en leg de collage, zoals ik die in mijn hoofd heb zitten, uit op de grond. Daarna neem ik de meetlat erbij en begin ik zorgvuldig te kijken hoe de collage het beste kan hangen. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Doordat het hangwerk toch iets verschilt per fotolijst, is het zaak om alles tot op de millimeter goed af te tekenen. Ook de stand van de spijker, die ik in de muur sla, mag niet te veel afwijkend zijn. Kleine aanpassingen kunnen er wel gemaakt worden maar niet veel.

Posterstore posters ophangen

 

Meten

We beginnen met de meest hoge fotolijst, daarna beslis ik hoeveel cm er tussen die fotolijst en de fotolijst die eronder komt. De fotolijst wordt weer van de muur gehaald, en we meten uit hoeveel cm we naar beneden moet gaan voor de spijker eronder. Van daaruit kunnen we gaan meten op welke plek de spijker moet komen te zitten van de fotolijst ernaast en daaronder. Zodra we bij de onderste ben werken we door naar links. Het is echt meten, meten en meten, maar dan heb je ook iets!

We zijn begonnen met de bovenste omdat aan de rechterkant een strakke lijn naar beneden komt. Mocht er toch iets fout gaan kan dat beter naar links toe uitgewerkt worden dan aan de strakke lijn aan de rechterkant die je met het blote oog meteen zult zien.

Posterkeuzes

Voor deze collage heb ik gekozen voor de volgende producten:

  • 3 fotolijsten in 30 x 40 cm in de kleur zwart waarin drie liggende posters van de Trevi Fontein, Ciao Bella en Line Heart in kunnen
  • 3 fotolijsten in 21 x 30 cm (A4 formaat) in de kleur zwart waar de drie staande posters van de twee Dolfijnen, Flamingo Liefdes en Venice Kanaal in kunnen

Een mooie bijzonder mooie combinatie tussen steden en dieren. Met Iris schuif ik nog even de posters door elkaar om te kijken wat nou daadwerkelijk de mooiste uitkomst heeft en al snel besluiten we dat dit tocht echt het mooiste resultaat geeft aan de fotowand.

Met korting bestellen

Gebruik de code: thuisleven20 om maar liefst 20% korting te krijgen op fotolijsten en posters (excl selection). De korting is geldig tm 20 september. Dankzij de grote selectie posters met verschillende thema’s, designs, formaten en stijlen zal er zeker wel iets voor je tussen zitten. Weet je nog niet helemaal wat het beste past of weet je niet zo goed hoe je een collage moet maken, neem dan een kijkje bij de fotowanden. Hierin staan legio van inspiratie voorbeelden. Je kunt natuurlijk ook eens kijken naar mijn andere creaties.

Wellicht ook leuk om te weten dat alle posters zijn geprint op duurzaam geproduceerd papier van hoge kwaliteit. Het papier en onze printing partner TMG Stockholm zijn gecertificeerd door:

  • FSC – Forest Stewardship Council
  • Nordic Swan Ecolabel
  • International environment guidelines ISO 14001

Bij al onze activiteiten zorgt Poster Store voor korte transportroutes en slimme logistiek, wat helpt om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. En jij kunt daar dus aan bijdragen door bij het juiste bedrijf je aankopen te doen. En in dit geval wordt je er nog eens financieel met een korting door beloond ook! Hoe leuk is dat?

Welke kleur of thema zou jij wel aan de muur willen?

Geverifieerd door ExactMetrics