Thuisleven.com
Het Huis van Verwondering 11+
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Het Huis van Verwondering 11+

Het Huis van Verwondering 11+

Downton Abbey voor tieners, maar dan nóg beter!’, kopt de nieuwsbrief van uitgeverij Billy Bones. Wat hebben ze nu weer bedacht?, vraag ik mij bijna hardop af. Het blijkt te gaan om een boekenserie voor jonge tieners met een voorliefde voor ontwerpen en/of mode. En interesse in historie, aangezien het verhaal zich afspeelt in de roaring twenties. Kom maar op met ‘Het Huis van Verwondering‘, ik verwonder mij graag.

Het Huis van Verwondering- Ontwerpen & Overwinnen

“Wanneer de getalenteerde Myrthe dienstmeisje wordt voor de familie Van Callenburgh, denkt ze dat ze haar grote droom om kleermaakster te worden voorgoed vaarwel moet zeggen. Maar dan walst Sylvia, de jongste dochter van de familie, met veel flair en drama haar leven in. Zij heeft een missie: haar zus redden van de meest gruwelijke debutantenjurk ooit!
Een onverwachte samenwerking en hartverwarmende vriendschap begint als Sylvia’s ontwerptalent en Myrthes naaikunsten samenkomen. De twee vriendinnen een geheime missie beginnen om alle verwachtingen te trotseren.”

Mijn leeservaring

Na een kort voorwoord van de uitgever met een broodnodige uitleg over wat de Roaring Twenties eigenlijk inhouden, vangt het avontuur aan. Een ongebruikelijke vriendschap, lees samenwerking, tussen een dienstmeisje en de jongste bevoorrechte dochter des huizes. De hoofdstukken wisselen ze trouwens samen af qua perspectief. Dit contact is erg ongebruikelijk voor die tijd en tegen alle ongeschreven wetten en regels in. Je voelt aan alles dat het bijna niet goed kan gaan en dat gevoel blijkt uit te komen. Gelukkig loopt het avontuur uiteindelijk toch nog goed af voor alle betrokkenen.
De ontwerpschetsen (illustraties) geven een mooie sfeerimpressie van de setting waarin het verhaal zich afspeelt. Aan dit boek in drie woorden (vriendschap, humor en mode) zou ik graag doorzetten toe willen voegen. Durf je dromen waar te maken! De titel past perfect in het thema van de Kinderboekenweek 2021 Worden wat je wilt.

Boekinformatie

Het Huis van Verwondering 
Auteur: Lucy Ivison
Vertaling: Joyce Bekkers & Mijke van Leersum
Illustraties:  Catherine Collingridge
Uitgever: Billy Bones
ISBN: 9789030508120
Leeftijd: 11+

Lees ook:

Kijk jij graag Downton Abbey?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics