Thuisleven.com
Vliegtuigspotten met kinderen
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Vliegtuigspotten met kinderen- gratis uitje

Vliegtuigspotten met kinderen- gratis uitje

Vliegtuigjes kijken, dat is leuk voor jong en oud! Voor kinderen is het vaak al leuk om een vliegtuig hoog in de lucht te zien vliegen, nog leuker is het om ze van dichterbij te kunnen zien. En dat hebben wij gedaan op vliegveld Teuge. Teuge ligt in de omgeving van Apeldoorn. Woon je in de buurt, of ben je op de Veluwe vakantie aan het vieren of heb je gewoon zin om een dagje hier naar toe te gaan….lees dan gauw verder.

Vliegveld Teuge

Op vliegveld Teuge vliegen vooral kleine vliegtuigjes, om hele grote vliegtuigen te zien moet je dus naar een groter vliegveld. Maar voor de kinderen maakt het eigenlijk niet uit of de vliegtuigen groot of klein zijn. Het stijgen en landen blijft spannend om te zien, de spanning zag ik terug op de gezichten van onze kinderen. Helemaal als een zweefvliegtuigje door de wind wat ging wiebelen. ‘Zou dat wel goed gaan mama?’ Het leuke van kleine vliegtuigjes is ook dat je de piloot goed kunt zien zitten. Er is door onze kinderen heel wat afgezwaaid om de aandacht van de piloten te trekken.

Maar het allerleukste waren toch wel de vliegtuigjes waaruit parachutisten sprongen. Wat een prachtig gezicht om de gekleurde parachutisten naar beneden zien te komen. En dan ook weer even de spanning, zouden ze goed terecht komen? Wanneer een parachutist weer met beide benen op de grond stond, begonnen onze meiden spontaan te klappen.

Wist je dat op vliegveld Teuge het Nationaal Parachutisten Centrum Teuge is gevestigd, en dat dit één van de populairste plekken van Nederland is om hier een parachutesprong te maken? Wanneer je hier staat te kijken kun je dus heel wat zien in de lucht, en helemaal als het mooi weer is. Dan is er een flinke aanstroom van vliegtuigjes.

Brasserie The Hangar

Van al dat kijken kregen we ook wel een beetje zin in drinken. Gelukkig zijn er op het vliegveld ook twee restaurants. Wij hebben ervoor gekozen om in The Hangar wat te gaan drinken. In dit restaurant hadden we uitzicht op de start- en landingsbaan. Tijdens het drinken met wat lekkers konden we dus verder genieten. We werden goed bediend, personeel was vriendelijk. Ik koos voor thee, en had te kust en te keur aan theesmaakjes. De kinderen kregen ook wat drinken en kozen, voor erbij, de nachos van het speciale kindermenu. Deze smaakten erg goed. Je kunt hier ook een uitgebreide lunch of diner nemen, die hebben we niet uitgeprobeerd maar onthouden we voor een volgende keer. Want we willen nog wel een keer terug, alleen dan met wat mooier weer zodat we nog veel meer zien dan vandaag!

Lees ook:

Ga jij wel eens vliegtuigen spotten?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Vaste prik, als mijn neefje komt gaan we naar Teuge. Hij woont zelf in de buurt van Schiphol, waar hij regelmatig met zijn vader gaat kijken, maar de kleine vliegtuigjes vindt hij net zo mooi!
    Leuk bij Teuge is de interactie met de piloten. Je kunt er zó dichtbij komen.
    Ook de parachutisen zijn steeds weer indrukwekkend.

  • Wat leuk! Onlangs fietsten wij een route langs het vliegveld in Eelde. Het blijft toch bijzonder om ze te zien stijgen en landen.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics