Tijdens de voorjaarsvakantie opent Museumpark Archeon, Alphen aan den Rijn, haar deuren van zaterdag 10 februari tot en met zondag 25 februari*. Bezoekers worden terug in de tijd gebracht en ervaren hoe het was om te leven in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Naast diverse activiteiten en verhalen op het park, is er ook een indrukwekkende tentoonstelling genaamd ‘There is No Planet B’ en een middeleeuwse goochelshow genaamd ‘Geheim in het Klooster’.

Ontdek de geschiedenis tijdens de voorjaarsvakantie in Museumpark Archeon. In de prehistorie kun je vuur maken met een echte vuursteen of je krachten laten zien bij het verslepen van een hunebedsteen. Doe mee met het Romeins legioen en ontmoet de Romeinen. Wandel door het middeleeuwse stadje Gravendam, leer over middeleeuwse ambachten, of bezoek het Vikingdorpje Dorestad.

Goochelshow ‘Geheim in het Klooster’

Jannes de Goochelaar verzorgt een fantastische familieshow. In het middeleeuwse stadje Gravendam zijn de bakker, de smid en de weefster dol op de betoverende goocheltrucs van Jannes. De broeders in het klooster zijn er echter niet van gediend, en juist daar, in hún klooster, treedt Jannes stiekem voor jullie op! Dus sluip stilletjes het klooster in en geniet van deze show vol humor en middeleeuwse magie!

Tentoonstelling ‘There is No Planet B’

Stap terug in de tijd met de tentoonstelling ‘There is No Planet B’. Deze tentoonstelling belicht het ontstaan van de aarde, het leven en de mensheid. In de oude steentijd (Paleolithicum) leefden we samen met andere menssoorten, en hun DNA is vandaag de dag nog steeds in ons te vinden. De expositie toont de invloed van de moderne mens op de aarde in de afgelopen 150 jaar van het paleolithicum. Het tijdperk van de mens is begonnen, en de tentoonstelling biedt fascinerende inzichten in onbekende aspecten van onze geschiedenis.

Vier de voorjaarsvakantie in Museumpark Archeon.

Lees ook: Breng een bezoek aan Archeon

Winterbivak Napoleon

In het weekend van 24 en 25 februari kun je zelf ervaren hoe het was om in de Napoleontische tijd te leven. Er is een kampement met speciale demonstraties, exercities, soldij-uitbetalingen, inspecties van de troepen en voorbereidingen voor vertrek naar huis. Daarnaast worden diverse schietdemonstraties gegeven, zowel met musketten als met kanonnen.

Brunch inclusief entree Archeon

Op zondag 25 februari kun je genieten van een voorjaarsbrunch in de Romeinse Herberg. Deze brunch is geschikt voor de hele familie en is inclusief gratis entree tot het park. De brunch vindt plaats van 11:00 tot 13:00 uur, en na afloop is er voldoende tijd om het park te verkennen. Bij de entree ontvang je een dagprogramma met alle activiteiten van de dag. Reserveer van tevoren een plek via de website.

Tickets of reserveren brunch via www.archeon.nl
* Op 12, 13 en 19 februari is Archeon gesloten. Kijk voor de openingstijden op de website van Archeon.

Lees ook:

Ben jij al eens in Museumpark Archeon geweest?

Foto’s: Museumpark Archeon

Geverifieerd door ExactMetrics