Thuisleven.com
Museumpark Archeon.
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Museum > Breng een bezoek aan Archeon

Breng een bezoek aan Archeon

Na twee bijzondere jaren is het weer hoogtijd om er lekker op uit te trekken. Nu de zomervakantie voor de deur staat vinden we het dan ook wel zo leuk om aandacht te besteden aan het bijzondere museumpark Archeon in het Zuid-Hollandse Alphen aan de Rijn.

Archeon

Museumpark Archeon is het museum als het aankomt op prehistorie, Romeinse tijd en Middeleeuwen. Niet alleen zijn er voorwerpen te bewonderen die uit de oudheid komen, ook zijn er archeologische reconstructies waar men zelf door heen kan lopen of waar er dagelijkse bezigheden nagespeeld worden en waar bezoekers aan deel kunnen nemen.

Museumpark Archeon.

Activiteiten

Opvallend zijn vooral de activiteiten die Archeon organiseert. Bijvoorbeeld:

Prehistorische week

Tijdens de prehistorische weken zie je hoe het eraan toe ging duizenden jaren geleden! In het mesolithicum worden de verhalen verteld van de jagers en verzamelaars. Bij de eerste boeren kun je een armbandje twijnen. De bewoners van de trechterbekerboerderij maken brandnetelthee die je kunt proeven. In de bronstijd zijn demonstraties en wordt getoond met welke specifieke materialen op het land wordt gewerkt. In de ijzertijd laat men het leven uit die tijd zien.

Middeleeuwse weken

Gravendam viert middeleeuwse weken. Vol vermaak, informatie en middeleeuwse gezelligheid. Breng een bezoek aan de middeleeuwse markt waar de bakker, schoenmaker, mandenmaker, visser en tingieter hun waar aanbieden en demonstraties geven. Geniet van de muziek en het straattheater en speel oude spelletjes op de dam. Word een ridder en leer zwaardvechten, boogschieten, schrijven met een veer en meer. Wanneer je alle activiteiten hebt uitgevoerd word je tot ridder geslagen en ontvang je een riddercertificaat.

Romeins Festival

Romeinse legionairs slaan hun kamp op. Zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames en kinderen. Breng een bezoek aan het Romeinse kampement. Bekijk de demonstraties en vele andere activiteiten. De Nederlandse levende geschiedenis groep Legiio Secunda Augusta beeldt het Romeinse en inheemse leven uit van ongeveer 50 tot 150 na christus door middel van re-enactment. Legiio Secunda Augusta heeft niet alleen militairen die het Romeinse soldatenleven laten zien, maar ook burgers met hun bezigheden als leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïek leggen en masseren. De militaire afdeling bestaat naast de herkenbare romeinse legionairs ook uit auxilia, oftewel de hulptroepen die uit onze regio kunnen komen, maar ook uit de vele andere windstreken van het Romeinse Rijk. Beleef nu zelf hoe het is om een Romein te zijn. Laat je trainen in het Romeinse leger! 

En de wat kleinere activiteiten, die net zozeer de moeite waard zijn om te beleven. Voor het actuele aanbod verwijs ik je graag door naar de agenda van Archeon.

Lees ook:

Ben jij al eens naar Archeon geweest?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

37 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics