Selecteer een pagina

Gelato, Panna Cotta, Cantucci, Amaretti, krokante taarten, Sfogliatelle, Cornetti, Pasticciotto en cannoli zijn toch wel de favoriete zoetigheden die we graag eten zodra we in Italië zijn. Maar om speciaal daarvoor een tripje naar Italië te maken gaat een beetje te ver. Gelukkig is er nu het boek La vita è dolce van Letitia Clark. Door dit boek kan ik nog veel meer Italiaanse zoetigheden maken. Jammie!

La vita è dolce

La vita è dolce betekend letterlijk Het leven is zoet en laat dat nou helemaal kloppen zodra je eenmaal dit boek voor je neus hebt. Met dit prachtige bakboek maak je namelijk de lekkerste Italiaanse zoetigheden voor elke gelegenheid: van koekjes en cakejes tot desserts en taarten. Serveer bijvoorbeeld klassieke ammaretti bij de koffie en zet een omgekeerde yoghurttaart met citrus & Campari op tafel.

Elk recept in dit boek is authentiek van smaak maar met een eigentijdse knipoog en belooft smaakexplosies. Buon appetito!

Wat vinden wij ervan?

Onder het genot van een lekkere Pallini Limoncello die ik in de Foodybox aantrof heb ik dit boek met veel vreugde en genot doorgebladerd. En ik kan je met zekerheid zeggen: dit boek is een zoete eerbetoon aan de Italiaanse lekkernijen. Haast alles komt uitgebreid aan bod. Niet alleen het recept zelf maar ook een prachtig stukje erom heen waardoor het gerecht nog meer volume krijgt. Het meest bekende nagerecht ter wereld, ijs, komt ook uitgebreid aan bod in dit boek in een eigen hoofdstuk. Van verse roomijs tot sprankelende citroen-sorbetto in citroen. Je krijgt spontaan trek…

Informatie

La vita è dolce.
Auteur: Letitia Clark.
Uitgeverij: Becht.
ISBN: 9789023016908.

Lees ook:

Welk Italiaans toetje eet jij het liefst?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review/recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics