La vita è dolce.
Thuisleven.com > Lifestyle > Eten en drinken > La vita è dolce – Italiaanse zoetigheden.

La vita è dolce – Italiaanse zoetigheden.

Gelato, Panna Cotta, Cantucci, Amaretti, krokante taarten, Sfogliatelle, Cornetti, Pasticciotto en cannoli zijn toch wel de favoriete zoetigheden die we graag eten zodra we in Italië zijn. Maar om speciaal daarvoor een tripje naar Italië te maken gaat een beetje te ver. Gelukkig is er nu het boek La vita è dolce van Letitia Clark. Door dit boek kan ik nog veel meer Italiaanse zoetigheden maken. Jammie!

La vita è dolce.

La vita è dolce betekend letterlijk Het leven is zoet en laat dat nou helemaal kloppen zodra je eenmaal dit boek voor je neus hebt. Met dit prachtige bakboek maak je namelijk de lekkerste Italiaanse zoetigheden voor elke gelegenheid: van koekjes en cakejes tot desserts en taarten. Serveer bijvoorbeeld klassieke ammaretti bij de koffie en zet een omgekeerde yoghurttaart met citrus & Campari op tafel.

Elk recept in dit boek is authentiek van smaak maar met een eigentijdse knipoog en belooft smaakexplosies. Buon appetito!

Wat vinden wij ervan?

Onder het genot van een lekkere Pallini Limoncello die ik in de Foodybox aantrof heb ik dit boek met veel vreugde en genot doorgebladerd. En ik kan je met zekerheid zeggen: dit boek is een zoete eerbetoon aan de Italiaanse lekkernijen. Haast alles komt uitgebreid aan bod. Niet alleen het recept zelf maar ook een prachtig stukje erom heen waardoor het gerecht nog meer volume krijgt. Het meest bekende nagerecht ter wereld, ijs, komt ook uitgebreid aan bod in dit boek in een eigen hoofdstuk. Van verse roomijs tot sprankelende citroen-sorbetto in citroen. Je krijgt spontaan trek…

Informatie.

La vita è dolce.
Auteur: Letitia Clark.
Uitgeverij: Becht.
ISBN: 9789023016908.

Lees ook:

Welk Italiaans toetje eet jij het liefst?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review/recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

10 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics