Afgelopen week nam ik de Herfst editie van de Foodybox in ontvangst. Tijd om de zomer af te sluiten en nog even terug te blikken naar de inhoud van de Foodybox Zomer 2019. En nemen we een kijkje in de Foodybox Herfst 2019 editie.

Al’Fez Natural Tahini

Dit product heb ik gebruikt voor een heerlijke tortilla (inclusief uitleg over hoe je een tortilla moet vouwen). Al’Fez Natural Tahini is verkrijgbaar bij Jumbo, Hoogvliet, Boon en PLUS voor € 2,76 (160 gram).

Filippo Berio Extra Vierge

De olijfolie heb ik gebruikt voor meerdere doeleinden. Zo heb ik hem gebruikt over de zomerse salade met Cumelo, ging hij door de honing-mosterd dressing, door de couscous salade vegetarisch en werd hij gebruikt in een dip bij broodhapjes.
De Filippo BerioFilippo Berio Extra Vierge is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor €4,93 ( 500 ml).

Black Garlic – Zwarte knoflook bol / Ministry of Spicy Business – Zaanse Sambal

Met de zwarte knoflook bol en de Ministry of Spicy Bisuness Zaanse Sambal maakte ik een heerlijke vegetarische lasagne. Al eerder schreef ik al eens een artikel over Zwarte knoflook. Zwarte knoflook is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Marqt en delicatessenwinkels voor €3,- per bol.
De Zaanse Sambal is verkrijgbaar bij lokale delicatessenwinkels voor € 4,75 – € 4,95  (105 ml).

LeQrs Verse Pastasaus Arrabiata en Verse Pesto Basilicum

Snel een lekkere maaltijd op tafel toveren is meestal een klusje dat toch iets langer duurt dan je wilt. Met de pastasauzen en tapenades van LeQrs is dat verleden tijd. Hiermee zet je namelijk wel in een mum van tijd een lekkere en verse maaltijd op tafel. De Verse Pesto Basilicum is verkrijgbaar bij Ekoplaza en diverse biologische speciaalzaken voor €2,99. De Verse Pastasaus Arrabiata is verkrijgbaar bij Ekoplaza en diverse biologische speciaalzaken voor €2,49.

Pallini Limoncello

Met de Limoncello maakte ik een overheerlijke Limoncello Panna Cotta en Tartufo Limoncello. Zonder enige aarzeling kan ik toegeven dat de Limoncello Panna Cotta het hoogtepunt was. Ik heb hem nog vaak gemaakt aangezien er velen van wilden snoepen (en terecht).
De Pallini Limoncello is verkrijgbaar bij diverse supermarkten (borrelshops) en slijterijen voor €18,99 (50cl).

Simply Spices – Mix voor Salade

Smaakvolle Italiaanse kruidenmix, op basis van basilicum, rozemarijn en peterselie. Weet je dat je deze heerlijke kruidenmix niet alleen op een heerlijke salade kun doen? Ik combineer de kruiden ook met een broodje gezond en een broodje kaas. Jammie!
De Simply Spices Mix voor Salade is verkrijgbaar bij de versspecialist (slager, groentespecialist, visspecialist) voor €2,99 (40 gram).

Ron Abuelo 7 años, Reserva Superior

Van deze rum kun je de lekkerste cocktails maken.
Ron Abuelo 7 años, Reserva Superior  is verkrijgbaar bij de betere vakslijter, circa 400 verkooppunten in Nederland voor €25,-

Yellow burger

Yellow burger geit en Yellow burger chili

Ik kan er een heel verhaal van maken maar de burgers zijn gewoon lekker op de barbecue.
Consumentenadviesprijs voor de smaken naturel, chili en kruiden €3,49 ( 4 x 70 gram ) en geitenkaas voor €4,89 (4 x 60 gram )

Jalapeño – Black Bullet

Er zijn veel gerechten te maken met een Jalapeño, toch koos ik ervoor om hem te gebruiken in een tortillachips. Jammie! Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor ongeveer €0,40 per stuk

Cumelo

Grote kans dat je nog nooit van een Cumelo gehoord hebt. Reden te meer om dus eens te lezen wat je ermee kunt.
Cumelo is verkrijgbaar bij Jumbo voor €1,49

NuPro shake Black Currant en NuPro shake Cacao Cinnamon

De Nupro proteïne shakes zijn geschikt voor alle veganistische sporters. Maar ook voor vegetariërs en mensen die graag wat extra proteïne binnen willen krijgen ondanks het nuttigen van vlees en vis. Verkrijgbaar bij EkoPlaza vanaf 29 juli 2019 voor € 9,49 (200 gram, goed voor 5 shakes)

Foodybox Herfst 2019

In de Foodybox van dit seizoen zitten de volgende producten: Sweet Sensation Peer, Vijgen Chutney Mosterd, Cheese Sensation Flakes, Cheese Sensation Nacho, Filippo Berio Gold olive oil extra vierge bio, Tempeh Blokjes en Dairy free almond.

Benieuwd wat ik ga koken of klaar ga maken of heb je zelf een fantastisch idee? Laat het weten!

Geverifieerd door ExactMetrics