Selecteer een pagina

Knoflook is een populair ingrediënt in de keuken vanwege zijn sterke geur en de heerlijke smaak. Een knoflook bol bestaat uit ongeveer 10 tot 20 teentjes. Zodra je de teentjes ontvelt kun je het teentje in zijn geheel gebruiken in een gerecht (voornamelijk bij oven gerechten) en het teentje kan geperst of gesneden worden (fijn door bijvoorbeeld bruschetta). Er bestaat ook knoflookpoeder. Dit is vooral handig als je weinig tot geen tijd hebt bij het bereiden van gerechten. Toch is de smaak van knoflookpoeder lang niet zo overheersend als verse knoflook. En heb je ooit al eens gehoord van zwarte knoflook?

Zwarte knoflook

Ofschoon ik als kind zijnde niks van de stink-teentjes moest hebben ben ik er nu helemaal fan van. Zo is het niet alleen ontzettend makkelijk om een gerecht net wat meer smaak te geven. Maar merk ik ook dat knoflook gewoon heel handig in gebruik is. Teentje ontvellen in de knoflookpers of fijn hakken en het is te gebruiken. Een kind kan de was doen.
Er liggen dan ook altijd knoflookbollen in de voorraad kast om te gebruiken.

Voor de meivakantie ontving ik de Foodybox, een box vol etenswaar. In de doos zat een zwart – oranje doosje met daarin een zwarte knoflook bol. Mijn interesse was natuurlijk meteen gewekt.

Natuurlijke smaakversterker

Een zwarte knoflookbol, persoonlijk had ik daar nog nooit eerder van gehoord. op het doosje lees ik het volgende:
“We hebben witte knoflook 3 weken gefermenteerd in de oven. Door dit proces zijn de teentjes zwart, zacht en zoet geworden. De knoflooksmaak is naar de achtergrond verdwenen en daarvoor in de plaats komt een smaak van soja met rozijn. En dit alles zonder een geur van knoflook!
Probeer het met een stukje kaas of maak een lekkere aioli voor bij je borrelplankje, doe het door je hummus of over je zalm. Het is een natuurlijke smaakversterker, dus het geeft al je gerechten een boost!”.

Ik heb de knoflook gebruikt in het gerecht “Fritatta” met behulp van een knoflookpers en dit is mij erg goed bevallen. Het geeft een subtiel een ander smaakje aan het gerecht. Daardoor is het nog leuker om witte en zwarte knoflook af te wisselen.

Zwarte knoflook bol is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Marqt, Natuurwinkel en delicatessenwinkels voor €3,- ( 1 bol).

Stelling: knoflook is een smaakbom die bij iedereen in de keuken moet staan…

#zwarteknoflook

Geverifieerd door ExactMetrics