Thuisleven.com > Lifestyle > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Zoete aardappelen, lente-ui, eieren en rode ui – Fritatta

Zoete aardappelen, lente-ui, eieren en rode ui – Fritatta

Op zoek naar een heerlijk gerecht met zoete aardappelen? Zoek dan niet verder want ik heb een heerlijk compleet gerecht voor jouw uitgewerkt. De ingrediënten zijn makkelijk te vinden in de winkel en de bereidingstijd valt ook niet veel op aan te merken.

Benodigdheden:

 • olijfolie
 • 2 uien in halve ringen
 • 4 tenen knoflook, fijn gesneden
 • 5 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes.
 • 2 bosjes lente-uien
 • 3 theelepels kerrie
 • 8 eieren
 • zout

Bereidingswijze zoete aardappelen:

 1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
 2. Bak de uien zachtjes aan in wat olijfolie.
 3. Bak de knoflook enkele seconden mee en voeg vervolgens de zoete aardappelblokjes toe.
 4. Klop intussen de eieren met wat zout erdoor.
 5. Als je dit gerecht maakt in een vuurvaste ovenschaal kun je doorgaan met de volgende stappen. Heb je geen vuurvaste ovenschaal dan schep je nu het gerecht in een ovenschaal.
 6. Voeg de bosui en de kerrie toe en meng het in zijn geheel.
 7. Giet nu het ei-mengsel over het gerecht heen.
 8. Zet de schaal in de oven en bak het geheel zo’n 20 minuten gaar.

Leuk om te weten

De lente-ui en de bos-ui mogen dan wel op elkaar lijken toch zijn ze niet hetzelfde. De verschillen zijn echter zo klein dat je het niet echt een naam hoeft te geven. Maar wat zijn dan die verschillen?
Een lente-ui is aan de onderkant van de ui een stuk kleiner dan die van de bosui, bovendien wordt de lente-ui eerder geoogst dan de bosui. Verschil in smaak is er nauwelijks. De bosui zou, volgens de experts/kniezers/proevers een iets scherpere smaak hebben dan zijn jongere broertje, omdat hij later gerooid is. Ook zou de lente-ui iets meer naar de prei smaak neigen. Maar ik als leek heb hier nog nooit iets van gemerkt of geproefd. En dan zullen we het nog maar niet hebben over de salade-ui.

Eet smakelijk

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics