Thuisleven.com
De Familiebox als maaltijdbox aan huis bezorgd.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Maaltijdbox > Matthijs Maaltijdbox, tegenwoordig Familiebox

Matthijs Maaltijdbox, tegenwoordig Familiebox

Met drie kleine kinderen merken we dat we iedere week eigenlijk hetzelfde eten. We besluiten daar eens verandering in aan te brengen. En er valt een aanbieding van Kruidvat in mijn mailbox. NU 18 euro korting op de maaltijdbox en een gratis toetje. Voor 31 euro ontvangen we drie maaltijden voor twee volwassenen en een á twee kinderen. Vooruit dan maar. Ik kies in het bestelmenu voor de familiebox en niet de variatiebox, ik doorloop alle stappen en vul de kortingscode in. Vlot daarna ontvang ik een bevestigingsmail met de vraag of ik alles wil controleren. Een paar dagen voor de levering ontvang ik nog een email met de verwachtte leveringstijd en handige-om-in-huis-te-hebben tips. In ons geval citroen- of limoensap.

De Matthijs Maaltijdbox (Familiebox).

Op die maandag ben ik de gehele dag al verheugd, het lijkt wel of ik in afwachting ben van een kerstpakket. Na ons avondeten gaat de deurbel en staat daar een vrolijke bezorger met een grote oranje doos in zijn handen. We zien allemaal verse producten en zijn benieuwd wat we de komende drie avonden gaan eten. Wonderlijk te bedenken dat al deze producten tezamen drie maaltijden gaan opleveren. Gelukkig zit alles in de box. In de bijgeleverde folder lezen we de drie menu’s (die kon ik vooraf ook online in zien)

Het weekmenu:
A. Kip, patat en appelmoes 25-30 min
B. Snelle Bobotie 15 min.
C. Pasta tonijn met olijfjes 15 min

familiebox

1 – Menu B.

We besluiten de volgende avond Menu B te bereiden. Nog voor we kinderen kregen hebben we wel eens Bobotie gegeten uit een Knorr maaltijdpak, maar we zien nu andere ingrediënten. Als back-up voor de jongste meisjes bak ik er aardappels met doperwten bij.

“Mama, wat eten we? Maham, wat eten we nou?”, “Snelle Bobotie”, “Wat is dat? Mag ik eens kijken?” Ik blijf de meisjes optillen bij het gasfornuis. Ze zien appels, rozijnen, sperziebonen en gehakt en verwonderen zich over deze combinatie. Het gehakt is van goede kwaliteit, lekker compact en een genot om naar te kijken. Een zoete ui hebben we nog nooit gezien. Door het schoonmaken van de sperziebonen en schillen van de appels vind ik het niet echt een snel te bereiden gerecht. Al helemaal niet binnen 15 minuten maar ik doe het met liefde.

De etenswaar is vers, heeft geen plekjes en het ruikt al heerlijk in huis. Ik voeg een snufje kerrie toe van de 10 gram. En volg de uitgeschreven stappen en waar er bij de appels & peterselie wel beschreven staat dat je dit in de ander gerecht ook nodig hebt, is verzuimd dit bij de sperziebonen aan te geven. Ik gebruik ze allemaal i.p.v. de voorgeschreven 400 gram. Dat vinden onze dochters helemaal niet erg trouwens. We proeven de zoete ui, appel, rozijnen met gehakt, de frisse sperziebonen en zachte rijst. We genieten enorm en kijken nu al uit naar de volgende avond als Gerecht C op het menu staat, wordt vervolgd!

2 – Menu C.

Menu C gaat manlief bereiden terwijl de kleuter naar zwemles gaat.in komen we lekker hongerig vlak voor etenstijd thuis. Bij thuiskomst ruikt het heerlijk in huis, is de tafel gedekt en tref ik een zeer vrolijk tafereel aan. De schoolmeid heeft het recept stapsgewijs voorgelezen aan de kok. En op het laatste moment wordt de pastaschaal gevuld met de pasta (spaghetti) en daar bovenop het sperziebonen, peterselie en cherry tomaatjes mengsel. I.t.t. tot het recept heeft de kok ervoor gekozen de tonijn kort mee te verwarmen en niet op kamertemperatuur te serveren. De pitloze olijven en kaasflakes zijn naar smaak op te scheppen. Opnieuw smullen we. We hebben niet eerder tonijn gegeten en zien nu mogelijkheden te over. Zelfs de schoolmeid smult van een overvol bord. De tip van Matthijs het restje een dag later als koude lunchsalade te nuttigen nemen we ter harte en ook dat bevalt zeer goed.

3 – Menu A.

Blijft gerecht A. over. Je zou denken dat dit enorm aan zou slaan in de Familiebox, maar niets is minder waar. De verwachting die gecreëerd wordt door de patat (van zoete aardappels) doet mij denken aan mijn kindertijd. Wij aten koolraap gesneden als friet en voor de grap werd de koolraap ook zo geserveerd. Ik zal die teleurstelling niet snel vergeten. De schoolmeid is gepromoveerd van receptlezer tot hulpkok en we beginnen drie kwartier van tevoren met het aanrecht leeg te ruimen, handen te wassen en ze legt alles klaar.

Ik zie de te schillen appels en zoete aardappels en te snijden paprika’s en verwonder mij over de bereidingstijd van 25- 30 min. Vort aan de gang dan maar. De stappen kloppen allemaal op volgorde, het wordt net als Masterchef een race tegen de klok. Mengkom, wat is dat? Koekenpan, wat is een koekenpan? Kortom een goede leerschool voor de schoolmeid. De cornflakes verkruimelen met olijfolie, wat suiker en daarmee de kipfilet paneren houden we in ons achterhoofd, zonder de suiker dan. Zelf appelmoes maken hebben we eerder gedaan met de meisjes, ze knijpt fors in de citroensap. De zure, hete appelmoes mag ik later opeten. De gebakken repen paprika worden met smaak opgegeten, lekker fris binnen dit zoete menu.

Onze mening over de Matthijs Maaltijdbox (tegenwoordig de Familiebox).

We hebben genoten van ons avontuur met de Matthijs Maaltijdbox. De uitgeschreven gerechten zijn goed te volgen. De etenswaar is, zonder uitzondering, van zeer goede kwaliteit en vers. Gelukkig hoef ik voor een ander niet te bepalen wat duur of goedkoop is, die afweging mag iedereen zelf maken. Vooraf zijn de menu’s in te zien en kan je een inschatting maken wat wel of niet in de smaak zal vallen binnen je gezin. Ook over smaak valt niet te twisten. Voor meer informatie over prijzen, bezorging en de toekomstige weekmenu’s kan je een blik werpen op Familiebox.nl.

Lees ook:

Bestel jij wel eens een maaltijdbox?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics