Thuisleven.com
Het Loedermoeder door-de-weekmenu.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Het Loedermoeder door-de-weekmenu

Het Loedermoeder door-de-weekmenu

Wat zijn die kinderen toch lastig. De één lust geen tomaten, de ander geen champignons. Ze gebruiken nauwelijks bestek, alleen als het avondeten op de bordrand gesorteerd moet worden. Na 12 jaar ervaring als moeder van drie loeders, eh loedermoeder, deel ik graag mijn ideale door-de-weekmenu met je. Dit weekmenu scheelt je veel gedoe in de keuken en belangrijker nog aan tafel.

Door-de-weekmenu

Broodje hamburger

Met stip op 1 het broodje hamburger. Witte bolletjes (tijdig) uit de vriezer halen, runder-hamburgers bakken op de tafelgrill en geen bord maar een snijplank p.p.. Dan een doosje cherry tomaatjes, een paarse ui, een komkommer, een potje augurkjes, een zakje voorgesneden ijsbergsla en de sta-tubes saus laten opdekken.

Studentenpasta met rode saus (vegetarisch)

Studentenpasta staat bekend als een budget maaltijd. Ook wel Pasta met Niets. Duik de voorraadkast en bereid de gevonden pasta volgens de aanwijzing. In een pan fruit je de ui, paprika, champignons, courgette, prei of andere vergeten groenten uit de koelkast aan. Voeg daaraan toe een kruidenmix, ketchup en/of tomatenpuree. Het geheel even door de shredder en niet vergeten: serveer de pasta los van de ondefinieerbare rode saus! Check tenslotte of er nog kaas in huis is…

Brood, soep en druiven toe

Bij gebrek aan een geroosterde snee oud brood doet een stokbrood of ciabatta het ook erg goed bij soep. Desgewenst te besmeuren met Heks’n kaas, Boursin, kruidenboter of smeerbrie, net wat er aangebroken is. Warm een zak maaltijdsoep op en spoel ondertussen door de gaten van de verpakking de druiven af om ze eenvoudig uit te laten lekken.

Kiplekker, friet met appelmoes

Op donderdag staat de poelier met een kraam in ons winkelcentrum. We fietsen uit zwemles rechtstreeks door met een vers gebraden kippetje (of haantje?). Hulde aan de airfryer of diepvriesfriet uit de oven. Pak de pot ‘minder suiker’ appelmoes uit de koelkast. Voor de echte freak met trek ook te serveren met doperwtjes. Wist je dat je die met pot en al in de magnetron op kunt warmen? Tip: wel zonder deksel.

Vis niet achter het net

Een diepvriesvak vol kindervis staart je aan. Gaan we dit keer voor vissticks, kibbeling, visvingers, visfriet of zijn er nog leuke vormpjes verkrijgbaar? Serveren met aangebakken aardappeltjes, die vind je in het vriesvak ernaast. Net als de spinazie voor het complete kleurenpalet. Serveren met pel-ei voor de broodnodige dagelijkse oefening van de fijne motoriek.

Loedermoeder?

Schakel de WIFI, radio en televisie uit. Stop je vingers in je oren. Als dan luidkeels de eettafel wordt gedekt, ontstaat als vanzelf een Schijf van Vijf. Ik lees dit door-de-weekmenu terug en kom tot de schrikbarende conclusie dat de kinderen zuiver per ongeluk toch de dagelijks gewenste hoeveelheid groente en fruit binnenkrijgen. Hoe is het toch mogelijk, zou ik soms talent hebben?

Lees ook:

Wat is jouw Loedermoeder tactiek?

Foto: zelf gemaakt en van Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • of gewoon rijst met een blik kippenragout en een pot doperwten-wortels;). En wat is deze blog hilarisch geschreven hihi

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics