Wat is het toch soms een gevecht om de kinderen aan het eten te krijgen. Met drie dochters liggen de voorkeuren ver uiteen. De één wil alleen maar gebakken aardappelen met appelmoes eten en de ander graag kale pasta (zonder saus). De oudste, en daar zijn we erg dankbaar voor, die eet alles wat niet van haar bord afloopt. Door eens per maand online boodschappen te bestellen, probeer ik alle houdbare producten op voorraad te hebben.

Een gevulde voorraadkast

Potten groenten, mix voor bami, diverse soorten pasta’s en kaassaus om maar wat boodschappen te noemen. Toch grijp ik weleens mis in de voorraadkast en als er nog tijd is, dan haal ik snel het ontbrekende product. Tot het moment dat er Macaroni op het menu staat en ik er tijdens het koken achter kom dat er niet genoeg elleboogjes zijn.

Spagheroni of Macaretti?

Met de ‘Honig mix voor Macaroni en Spaghetti’ in handen kom ik op het idee, er gewoon een handje vol spaghetti bij te koken. De middelste werpt een blik op het fornuis en zegt: “Ik lust geen macaroni!” “Dat treft”, reageer ik vlot, “want we eten macaretti.” De meisjes drommen samen bij het fornuis om te komen kijken naar de macaretti of is het nou spagheroni?

Het resultaat

Ik neem de kooktijd van de beide pasta’s in ogenschouw en draai de gekookte pasta door de saus met rundergehakt. Het blijkt een groot succes. Vanaf nu ben ik altijd compleet met de Honig mix voor Spaghetti en Macaroni. Het ligt er even aan wat ik verder nog in huis heb: een ui, prei, paprika, knoflook, champignons? Het is eerst even proeven om erachter te komen welke kant het is opgeslagen om er vervolgens strooikaas, ketjap manis, augurk, zilveruitjes dan wel een gekookt ei bij te voegen. Het smaakt iedere keer weer anders en de meisjes zijn er dol op.

Lees ook:

Heb jij wel eens op het laatste moment een kunstgreep met het diner uit moeten halen en was dat een succes?

Geverifieerd door ExactMetrics