Het is wel erg vroeg naar mijn idee, maar de asperges liggen al volop in de supermarkt en bij de boer. Daarom ging ik opzoek naar een andere manier van Aspergesoep maken, niet dat de traditionele niet lekker is natuurlijk. Zo kwam ik op een Belgische site met Limburgse Aspergesoep met witte wijn die ons wel erg lekker leek.

Aspergesoep recept

voor 4 Personen
500 g Witte asperges
3 x Preien enkel het wit gebruiken
1 x Ui
2 blokjes Groenten bouillon
4 sneetjes brood
3 eetlepels Witte wijn
200 ml Room
Peper
Zout

Bereidingswijze Limburgse Aspergesoep

Schil de asperges en snijd de kontjes eraf, snijd in grove stukken. Houd eventueel een paar aspergekoppen apart en kook ze in een andere kookpot voor de garnering straks.  Snijd de prei en ui in grove stukken.
Smelt een klontje boter in een grote kookpot op middelhoog vuur en stoof er de prei, ui en asperges in gedurende 2 minuten. Zorg ervoor dat de groenten niet te veel kleuren, want aspergesoep hoort wit te zijn.

Voeg water toe totdat de groenten net onder water staan en doe de bouillonblokjes in de pot.
Laat de soep een halfuurtje koken.  Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1 cm op 1 cm.
Verhit wat boter in een braadpan en bak de stukjes brood tot ze goud worden.
Haal de soep van het vuur. Voeg de witte wijn, room, peper en zout toe en mix glad met een staafmixer.  Giet de soep in borden en garneer met de zelfgemaakte croutons en apart gekookte aspergekoppen.

Er gaat niet zoveel witte wijn in de soep wat betekend dat je een mooi glaasje kan drinken terwijl je de soep opeet. Ook betekend dit dat het wel door kinderen gegeten kan worden. De alcohol is al lang vervlogen tegen de tijd dat je het opdient.

Geen fan van asperges? Op Thuisleven hebben we nog wel een aantal andere heerlijke soep recepten ter inspiratie.

Maak jij altijd dezelfde variant soep of houd je ook van variatie?

Geverifieerd door ExactMetrics