Thuisleven.com
Ribeye thuis gebracht
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Restaurantwaardig vlees aan huis bezorgd

Restaurantwaardig vlees aan huis bezorgd

Wat zou jij doen wanneer je besteltegoed van een online butchershop krijgt? Zou je jezelf verwennen met een groot stuk luxe vlees? Zou je de vriezer vullen met dagelijks vlees? Of is dit de uitgelezen kans om een barbecue met hoogwaardig BBQ vlees te organiseren? Waarom kiezen als het allemaal kan bij één en dezelfde vleesleverancier? Lees verder over mijn ervaring met Bollensteak.nl. Pas op, want straks loopt het water je nog in de mond.

Boterzachte, malse Ribeye

Ribeye eten wij eigenlijk nooit thuis. Dit stuk mals rundvlees van het rib laten we wel graag voor ons bereiden in een restaurant. Nu lees ik bij Bollensteak.nl dat de kans groot is, dat dit hetzelfde vlees kan betreffen. Ik bestel een stuk Ribeye van 500 gram en haal het ruim voor etenstijd uit de koelkast. Het ziet er nu al lekker uit. Ik dep het met keukenpapier en snijd de Ribeye in drie plakken, terwijl de boter smelt in de grillpan. Even wachten tot de boter bruin is en ik schroei de Ribeye per kant in één minuut dicht. (zie het TikTok– filmpje) Daarna laat ik de Ribeye vier a vijf minuutjes sudderen terwijl ik regelmatig het vlees keer. Dan laat ik het twee minuten rusten in zilverfolie verpakt. De kinderen ruiken dat het voerdertijd is en komen al naar beneden gesneld. Dat wordt delen helaas. Wat hebben we gesmuld van de boterzachte, malse Ribeye. Zo maar op een doordeweekse dag en ik kan het iedereen aanraden.

BBQ vlees pakket

Bij Bollensteak.nl heeft het BBQ vlees een hele eigen categorie gekregen. Je kunt je barbecuefeest zelf samenstellen of het denkwerk aan hen overlaten. Er zijn drie soorten BBQ pakketten verkrijgbaar. Te weten het BBQ junior pakket, het BBQ pakket en tenslotte het BBQ pakket Deluxe. De inhoud van de pakketten is gevarieerd en de verschillende soorten BBQ vlees worden per vijf aangeboden. Dat is prettig want wij zijn met zijn vijfjes. Ik besluit om voor het BBQ pakket te gaan omdat we de hamburger, shaslick, kipsaté, slagersbraadworst en het gemarineerde filetlapje allemaal lusten. En we daarna ook wel vol zullen zitten.

Spareribs

Ik wil even van de gelegenheid gebruik maken om de spareribs van Bollensteak.nl in het zonnetje te zetten. De spareribs zijn vers te bestellen. Voor de ware liefhebbers zelfs extra dik en/ of bevleesde spareribs. Wij spelen het op veilig en gaan voor de voorgegaarde, gemarineerde spareribs. Deze worden per twee verpakt en bevroren geleverd. Omdat het zonnetje het af laat weten, laat ik in plaats van de barbecue de oven rustig voorverwarmen. Wat patat in de airfryer en weer verzorgt Bollensteak.nl een feestmaal. De spareribs bereid ik op advies van Bollensteak.nl met de holle kant naar beneden. Wat opvalt is dat de spareribs nauwelijks hebben gelekt op het aluminiumfolie. Er zit genoeg vlees aan de ribs en de kruiden zijn smaakvol aangebracht. Ik lees naderhand door het gebruik van een Thumbler. Kijk, waarom thuis knoeien als een professional het voor je wilt bereiden. Deze spareribs gaan we zeker vaker bestellen bij Bollensteak.nl.

voorgegaarde spareribs van Bollensteak.nl

Kippendijfilet

Kippendijfilet komt van de bovenkant van de kippenpoot. Het is iets donkerder van kleur dan kipfilet. En het heeft een vollere, meer uitgesproken smaak omdat het iets vetter is dan kipfilet. Ik bestel een kilo, maar het is bij Bollensteak.nl ook verkrijgbaar per 5 of zelfs 10 kilo. We smullen van de kippendijfilet bij boontjes en aardappels uit eigen tuin. Daar gaan we zeker vaker voor kiezen.

Dagelijks vlees bestellen bij Bollensteak.nl

Eigenlijk heb ik altijd wel rundergehakt en kipfilet in de vriezer liggen. Dit vlees is in veel van onze wekelijks terugkerende gerechten te gebruiken. Denk hierbij áááán tafel voor Spagheroni of Macaretti?! Het dagelijks vlees is bij Bollensteak.nl ook in een samengestelde box Kip, Rund of gemixt te bestellen. De kipfilet is verkrijgbaar per 1, 5 of 10 kilo. Het rundergehakt per 250, 500 of 1.000 gram.

Dagelijks vlees bestellen bij Bollensteak.nl

Mijn ervaring met Bollensteak.nl

De vleesbestelling wordt op het aangekondigde tijdsstip geleverd in een rondom geïsoleerde doos met diepvrieselementen. Het is vacuüm verpakt per vleessoort, gelabeld met de datum van verpakking en eventuele houdbaarheid. Ik heb op voorhand al plek in de vriezer gemaakt en dat is maar goed ook. Het BBQ pakket is handig bij elkaar verpakt in een plastic tasje dat ik zo de vriezer in kan doen. Het gekoelde dagelijkse vlees wil ik nog in porties verdelen. Wat opvalt is dat de kipfilet en het rundergehakt er gezond van kleur uitzien. De uitkomst van de smaaktesten laten zich raden…

Bollensteak.nl levert vlees aan huis
Levering in een geïsoleerde doos met diepvrieselementen

Meer over Bollensteak.nl

Bollensteak.nl levert al sinds het jaar 2000 vlees aan de horeca in de Bollenstreek. Nu de laatste tijd een toename in de vraag naar hoogwaardig vlees zich openbaart, besluiten ze om ook aan particulieren te leveren. Als consument springt deze voorgeschiedenis vooral in het oog omdat het vlees ook in grootverpakkingen en/of diepgevroren verkrijgbaar is. Het assortiment is breed en is de optelsom van alle menukaarten van verschillende soorten horecagelegenheden. Het vlees wordt bereid in eigen slagerij. Bollensteak.nl werkt met lokale boeren, dat proef en zie je terug op je bord!

Lees ook:

Eet jij graag vlees?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Ziet er allesbehalve smaakvol uit op de foto.
   Jammer..
   Ik ga toch maar liever naar de mediterraan/Turk. Daar ‘zie’ ik mijn vlees door de gehaktmolen gaan.
   Daar kan ik een onsje gehakt (of meer natuurlijk) kopen, 1 kipfilet, een ‘lap kalfsvlees e.d. laten afsnijden.. of malen..
   Zeer vers en halal..

   • Halal (onverdoofd slachten) komt hier niet in huis, als mensen daarom het vlees niet willen eten ze maar vegetarisch. Aangezien ik vegetarisch ben is daar altijd veel keus in.

    • Miranda, bezoek eens een willekeurige slachterij.. Daar ‘hangen’ dieren heel lang levend aan haken tot ze ‘aan de beurt’ zijn.
     Dan maar ‘beter/minder erg’ een zeer snelle effectieve snede.

     En ja, ik eet heel weinig vlees, maar dat blijf ik voorlopig doen.
     Maar ik geniet van (mijn) heerlijke vegagerechten. Vooral die van mijn zoon.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics