zonder vlees eten
Thuisleven.com > Eten en drinken > De Nationale Week Zonder Vlees (en Vis) met zeven recepten

De Nationale Week Zonder Vlees (en Vis) met zeven recepten

Van 9 t/m 15 maart 2020 is het de Nationale Week Zonder Vlees. Ik heb een rondje gemaakt en aan collega- bloggers om wat inspiratie en recepten gevraagd voor deze week. Je kan het natuurlijk de rest van het jaar ook bereiden. Haal vandaag nog de ingrediënten in huis, dan ben je goed voorbereid!

De Nationale Week Zonder Vlees

Met dit initiatief wordt aandacht gevraagd voor een duurzame toekomst. Een toekomst met een pondje minder vlees en een afwisseling met plantaardig voedsel. Het gezegde ‘Wat de boer niet kent, dat eet hij niet’, lijkt mij hier van toepassing. Precies om deze reden heb ik wat recepten verzamelt, want ook ik vind het moeilijk om minder vlees per week te eten. Met deze zeven recepten kan je precies de Nationale Week Zonder Vlees doorkomen.

1. Vegetarische groentetajine uit de slowcooker, heerlijk Marokkaans recept

Mamsatwork- Om deze vegetarische groentetajine in de slowcooker te maken hoef je eigenlijk niet veel anders te doen dan de bereiding in de tajine. Het gaat tenslotte om het stoven, nietwaar? Deze tajine van groente is meer dan voldoende voor 4 personen.

2. Vegetarische bruinebonensoep (uit de slowcooker)

Aardappel, groente & vlees- Ik weet nu al dat ik vanavond 4 chagrijnige porems aan tafel heb zitten. En ja, dat is inclusief de man. Ik maak namelijk bruinebonensoep. En dan is ‘ie nog vegetarisch ook! Hoe verzin ik het?

3. Quinoa recept met feta en pijnboompitten

Ongeveertig- Ik ben gek op quinoa! Sinds ik zoveel mogelijk koolhydraatbewust eet, ben ik op zoek gegaan naar gezonde en makkelijke recepten met goede koolhydraten. Of zelfs koolhydraatarme recepten, die mij lekker leken én die simpel te maken zijn. Ik heb diverse recepten gecombineerd en weggelaten wat ik minder lekker vind en toen ik dit proefde… ik was verkocht. Ik eet het zeker 2x in de week als het niet vaker is.

4. Zelfgemaakte vegetarische groentelasagne

Miranda- Zin in een heerlijke lasagne maar een beetje bang om te weinig groenten binnen te krijgen? Deze heerlijke groentelasagne, die bovendien vegetarisch is, staat garant voor de gewenste portie groente op een dag. De lasagne is goed voor ongeveer 4 personen.

5. De lekkerste vegetarische recepten, waar ook kinderen van smullen!

Pink Press- Mijn kleine meid is sinds kort overtuigd vegetariër. Wat moet een moeder dan doen? Juist vegetarische recepten voor kinderen opzoeken.

6. Rode kool met zoete aardappel, appel en ui.

Anita’s Potjes en Pannen- Dit is een lekkere combinatie van rode kool en zoete aardappel, we willen meer groenten eten en dan is dit een fijn recept wat de meeste mensen wel lusten. Het is paleo proof.

7. De 7 lekkerste Airfryer Aardappel Recepten

Moeders.nu- Toen de airfyer net zijn intreden deed was hij vooral populair om minder vette friet te bakken. Langzaam maar zeker begonnen mensen steeds meer recepten te bedenken die klaar gemaakt kunnen worden in de Airfryer. Zo ook steeds meer manieren om aardappels klaar te maken in de Airfryer. In dit artikel mijn favoriete aardappel gerechten uit de Airfryer.

Welk gerecht zonder vlees eet jij graag?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en gehuwd met een zelfstandig ondernemer.

5 reacties