Thuisleven.com
Koopmans omgekeerde appeltaart zou het de moeite waard zijn
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Gebak > Koopmans omgekeerde appeltaart zou het de moeite waard zijn?

Koopmans omgekeerde appeltaart zou het de moeite waard zijn?

Ofschoon ik het heerlijk vind om nieuwe gerechten te bedenken, zijn er ook van die momenten dat ik blij ben met merken zoals Koopmans. Hiermee maak je namelijk in een handomdraai een lekker gerecht dat niet kan mislukken. Voor de 18e verjaardag van Daan maakten wij de Koopmans omgekeerde appeltaart (niet gesponsord) met Blue Band 100% plantaardige variatie op roomboter uit de Foodybox. Is het de moeite waard om de appeltaart te maken of niet? Lees het in deze blog.

Handig om te weten:

Voorbereiden: 25 min
Baktijd: 40 min
Elektrisch 180° / Hetelucht 170°

Ingrediënten:

 • 1 pak Koopmans omgekeerde appeltaart.
 • 95 gram Blue Band 100% plantaardige variatie op roomboter. Verkrijgbaar bij Albert Heijn, Plus, Dirk van den Broek en Hoogvliet vanaf €2,43 (250 gr)
 • 3 á 4 appels (bijv. Elstar of Jonagold).
 • 2 eetlepels schenkstroop.
 • 4 eetlepels water.
 • bakpapier.
Koopmans omgekeerde appeltaart zou het de moeite waard zijn

Bereiding:

 1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
 2. Klik de ring op de springvorm en bekleed de springvorm met bakpapier. Vet de bakvorm licht in zodat het bakpapier goed blijft plakken.
 3. Smelt in een steelpannetje 20 gram van de boter. Neem het pannetje van het vuur, roer de gesmolten boter even door, voeg 2 volle eetlepels schenkstroop en 1 eetlepel water toe en roer met een lepel de karamelsausmix door tot een egale massa.
 4. Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm. Schil vervolgens de appels en snijd ze in 8 partjes.
 5. Verdeel de appels over de karamelsaus. Werk vanuit het midden en leg de partjes in een spiraalvorm.
 6. Klop de resterende 75 gram boter met de mixer in de beslagkom zacht en romig.
 7. Voeg hieraan toe de Omgekeerde Appeltaartmix en 3 eetlepels water. Meng alles kort door elkaar met behulp van de mixer tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat. Gebruik hiervoor de middelste stand van de mixer.
 8. Verdeel het kruimeldeeg over de appels in de springvorm en druk het daarna goed aan.
 9. Plaats de springvorm op het rooster in de voorverwarmde oven. Bak de omgekeerde appeltaart in ca. 40-45 minuten gaar. Laat de omgekeerde appeltaart minimaal 30 minuten in de vorm afkoelen.
 10. Verwijder de rand van de springvorm en plaats een bord op de appeltaart. Draai de taart in één keer voorzichtig om en verwijder langzaam het bakpapier.

Wat vinden wij ervan?

Met de bakproducten van Koopmans weet je dat het eigenlijk nooit fout kan gaan. Zodra ik een taart, cake, koekjes of iets anders van ze klaar maak dan laat ik mijn kinderen maar al te graag helpen. En zo gebeurde het deze keer dat er een paar stappen niet geheel volgens de beschrijving zijn gegaan. Zo zijn eerst de appels in de taartvorm terecht gekomen, niet eens in een mooi patroon, en daarna pas de karamelsaus. De rest is wel netjes volgens het recept uitgewerkt en het resultaat is zeker niet teleurstellend, zie foto!

Ofschoon we met regelmaat (7 verjaardagen in een jaar in ons huis) een lekkere appeltaart maken, waren we dan ook erg nieuwsgierig naar deze appeltaart. Uiteindelijk bleven er maar een paar stukjes over, maar na de eerste happen wisten wij al zeker dat die stukjes niet werden geserveerd aan de gasten. Deze taart zullen we dan ook zeker vaker aanschaffen en maken. Jammie!

Koopmans omgekeerde appeltaart zou het de moeite waard zijn

Lees ook:

Maak jij wel eens appeltaart?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

28 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics