Klaverhoning en Vloeibare zeep

Mijn opa en oma, die in Drenthe wonen, hebben een grote vrijstaande woning op de hoek van een straat. Ze hebben er al verschillende dieren gehouden. Zo hebben ze schapen en ganzen gehad, ook katten en een hond zijn altijd van de partij geweest. Wat ze echter ook hadden waren bijen. Ofschoon dat niet onze lievelingsbeestjes zijn, vertelde opa altijd dat ze zo ontzettend nuttig zijn voor de natuur. Wat wij wel heel leuk vinden van deze kleine vliegende beestjes is het product dat ze maken: honing! Vooral de klaverhoning is favoriet.

Klaverhoning – 250 gram

Klaverhoning heeft een dikkere structuur. Dit komt door snelle kristallisatie, dankzij die snelle kristallisatie is de honing een natuurlijke crèmehoning. Er bestaan wel meerdere soorten honingcrème, maar die worden door de imker zo gemaakt. Klaverhoning is licht van kleur, variërend van wit tot lichtgeel. Het seizoen is van invloed op de subtiele kleur- en smaakverschillen. Klaver bloeit namelijk in de lente en ook in de zomer.
De smaak van klaverhoning is heel zoet, waarschijnlijk ben ik daarom ook zo gek op klaverhoning.

Ik gebruik honing door verse muntthee, op een beschuitje in de ochtend en als ik last heb van keelpijn of ik heb zin in iets zoets dan neem ik een lepeltje en schep een hap in mijn mond.

Overigens doet dat laatste mij ook denken aan de periode dat mijn opa imker is geweest. Elke keer als hij honing had geslingerd en we kwamen binnen, stond er een grote ketel op tafel die afgedekt was met een doek. Mijn broertje en ik wisten dan al meteen hoe laat het was. Terwijl mijn ouders en mijn opa en oma het tafereel aanschouwden, renden mijn broertje en ik zo hard als we konden naar de keuken om er theelepeltjes te pakken. Daarna renden we zo vlug mogelijk weer terug naar de eetkamer en trokken we het doek van de honing af. De lepeltjes verdwenen, zo diep als mogelijk was, in de ketel. Om vervolgens, hop, de mond in te verdwijnen. Daarna mochten we de honing dan goedkeuren of afkeuren. Je begrijpt wellicht dat dat laatste nooit gebeurd is. Gelukkig kan ik deze herinneringen nog met mijn opa en oma delen. Ofschoon ik merk dat ze nu toch echt wel achteruit aan het gaan zijn…

Vloeibare zeep Propolis – Honing en Kokos

De geur van honing zorgt er elke keer weer voor dat ik die herinneringen blijf ophalen. Heerlijk! Dankzij de Vloeibare zeep Propolis met honing en kokos loop ik nu de hele dag rond met een honing geur aan de handen, maar dan zonder de plakkerigheid van pure honing op mijn handen. Is dat even lekker!
Maar dat is niet het enige voordeel heb ik gemerkt. Zo krijg ik er heerlijke zachte handen van. Zelfs in deze kouder periode waarbij ik vaak toch veel last heb van droge handen. Heerlijk!
Zelfs de kinderen hebben de heerlijke geuren en voordelen gevonden van de zeep. Zo willen ze nu extra vaak hun handen wassen. En ik geef ze geen ongelijk.

Lees ook:

Welke herinneringen heb jij aan honing?

*Voor het schrijven van dit artikel ontvingen wij een review-exemplaar*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Ik weet nog dat ik vroeger honing proefde met mijn opa. Helaas is hij al 12 jaar dood maar honing doet me nog altijd aan hem denken. Wel had ik met hem een speciale honing geproefd waarvan ik de smaak nog zo voor me kan halen door alleen maar mijn ogen dicht te doen, hoe bijzonder.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics