Thuisleven.com
Organiseer een koffieproeverij bij je thuis.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Alcoholvrije dranken > Organiseer een koffieproeverij bij je thuis

Organiseer een koffieproeverij bij je thuis

Ben je op zoek naar een leuke twist voor een fijne avond met vrienden en familie en hou je bovendien van koffie? Organiseer dan een koffieproeverij bij je thuis. Wij geven je alvast enkele tips.

Voorproeven

Voor je een koffieproeverij organiseert, is het goed om zelf al eens aan de slag te gaan met het proeven van koffie. Daarbij is het belangrijk om al je zintuigen aan te spreken. Neem vooral je tijd en besteed voldoende aandacht aan kijken, ruiken en proeven. Heel wat mensen zweren bij gemalen verse koffiebonen van Douwe Egberts. Wijk niet af van je vertrouwde kopje, maar proef de koffie nu op een andere manier door er echt tijd voor te maken. Welke smaken neem je waar? Wat roept het aroma van deze koffie bij je op? Drink jij je koffie het liefst sterk of niet of kan dit wel eens wisselen? Het zijn allemaal vragen die een bewuste beleving van het koffie proeven bevorderen.

Zintuigen

Je proeft in drie stappen. Allereerst nodigt een kopje koffie met een schuimlaagje geserveerd in een mooie kop sowieso uit om te proeven. Denk maar aan de latte art in hippe koffiebars waar barista’s met melkschuim de mooiste figuren maken. Je kan hier ook zelf mee aan de slag dankzij verschillende tools waarmee je in een handomdraai een kopje koffie maakt met een extra twist. 

Naast het uitzicht, is de geur van koffie een belangrijk herkenningspunt. Het aroma van koffie kan de verschillende kenmerken van een blend meteen prijsgeven. Neem de tijd om je gasten te laten genieten van het heerlijke aroma en vertel daarna welke tonen je hebt herkend. 

En dan komt het leukste moment: proeven! Voor één keer mag je aan je gasten zeggen dat ze absoluut mogen slurpen. Want dankzij deze techniek word je een professional in koffie proeven. De koffie kan zich dankzij het slurpen over het hele gehemelte verspreiden zodat de smaakpapillen optimaal worden aangesproken. Neem je een sterke, klassieke of een intense smaak waar? Is er een bittere of net een zoetere toets in de blend en herken je het verschil tussen beide?

Coffee tasting

Je hebt ongetwijfeld jouw favoriete koffie standaard in huis om een lekker kopje zwart goud klaar te maken. Toch zijn er heel wat andere koffievariëteiten te ontdekken die zorgen voor een nieuwe smaaksensatie. Om te weten te komen welke koffievariëteiten binnenkort nog in je voorraadkast te vinden zijn, kun je op ontdekking gaan door koffieland. Je kunt uiteraard zelf verschillende blends afzonderlijk bestellen maar een proef- of kennismakingspakket van Nespresso vormt eigenlijk een leukere aftrap voor een onvergetelijke coffee tasting bij je thuis. Voor je het weet heb je een nieuwe koffievariëteit ontdekt die de standaard wordt op de volgende afspraak!

Lees ook:

Drink jij graag koffie thuis?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics