Selecteer een pagina

Het is een zonnige zondag als wij over de braderie lopen en de kraam van Chocoladebikkels spotten. De vrolijkheid straalt ons tegemoet, net als het enthousiasme van de standhouder: “Wil je een BIKKEL proeven?”

Koker

We kopen een grote koker met Chocoladebikkels en kunnen niet wachten tot koffietijd. We nemen een bikkel uit de koker en ik lees op het bijgevoegde papiertje dat het de ‘Krachtige knetter’ betreft. Ik neem een slok van mijn koffie. Oeps, de volgende keer eerst even laten afkoelen. De bikkel smelt weldra, de chocolade mengt zich met mijn koffie en achter in mijn keel knettert het. Wat een heerlijkheid en weer eens iets anders dan een koekje soppen. De ‘hongerige honing’ nuttig ik met een kop ‘gewone’ thee. In het vervolg laat ik de BIKKEL wel de smaak van mijn thee bepalen.

Chocoladebikkels, genieten van je koffie of thee

Kijkje achter de schermen

Deze smaaksensatie wil ik graag delen met de lezers van Thuisleven en ik benader Chocoladebikkels per mail. Ik krijg al vlot een spontane mail terug en word uitgenodigd voor een kijkje achter de schermen op de plek waar alles is begonnen. In banketbakkerij Veldhuizen te Baarn worden de bikkels nog steeds ambachtelijk bereid. Ik word enthousiast ontvangen met een kopje koffie en een bikkel natuurlijk. Ze groeien achter de winkel wel uit zijn vestje. Blijkt dat naast het draaien van de banketbakkerij en het vervaardigen van maar liefst veertig verschillende soorten Chocoladebikkels, ze ook nog eens erg actief zijn in het steunen (en sponsoren) van Goede Doelen.

Chocoladebikkels, genieten van je koffie of thee

Chocoladebikkels komt naar je toe

Zo stonden de Chocoladebikkels in de afgelopen weken nog fanatiek aan te moedigen bij de Bart’s Media Run. Om alle Bikkels van de Bart de Graaf Foundation een hart onder de riem te steken. Ook brengen ze de Chocoladebikkels aan de man op verschillende beurzen en braderieën. En zijn de Chocoladebikkels al in bijna zestig winkels door heel Nederland verkrijgbaar. Niets dan bewondering voor de inzet en bevlogenheid van de bedenker en zijn medewerkers. In de banketbakkerij wordt een complete hoek bezet door de bikkels. De origine Chocoladebikkels zijn gemaakt van chocolade van over de hele wereld, uit het land van herkomst. Dit i.t.t. de veertig smaken Chocoladebikkels, waar er trouwens drie suikerarm van zijn. Alle bikkels zijn los verkrijgbaar of in kokers, ook zijn er toepasselijke doosjes samen te stellen.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics