Thuisleven.com > Spaaracties > Het D.E. spaarprogramma toen en nu

Het D.E. spaarprogramma toen en nu

In de kerstvakantie kreeg ik mijn zegellaatje niet meer open. De lade zat helemaal volgepropt met kassabonnen, kortingsbonnen, zegeltjes, kiwi stickers en meer snuisterijen. Na het open wrikken van dit laatje besloot ik om mijn Douwe Egberts spaarpunten eens netjes uit te knippen en te tellen. Een rustgevend klusje.

Douwe Egberts spaarpunten

Ik vond spaarpunten uit de jaren ’90, snelspaarpunten en meer bijzondere spaaracties voor de Efteling. Wat ook heel grappig was dat ik verschillende periodes uit mijn leven langs zag komen door het gebruikte apparaat. In mijn studententijd dronk ik Roodmerk. Later in onze verkeringstijd Senseo koffie, in mijn zwangerschappen meer Pickwick thee net cranberry en vervolgens de overstap naar Sarista bean-funnels en nu de koffiebonen voor het espresso apparaat.
Er kwamen meer herinneringen langs. Ik werkte vroeger tegenover de Douwe Egberts fabriek in Utrecht. En Miranda leverde Douwe Egberts spaarpunten in in de Douwe Egberts winkel in Eindhoven en gaf ons een kinderservies voor de meisjes gespaard van de D.E. punten.
Korte tijd knipten we naast de punten ook de D.E. streepjescodes uit, die kon je per tien stuks insturen. Inmiddels is het spaarprogramma veranderd. Tijd om mij daar eens in te verdiepen, want ik heb een flink aantal punten, meer dan 5.000!

Mijn D.E.

Aan het principe van de spaarpunten is niet veel veranderd. Deze zijn nog steeds op alle verpakkingen van Douwe Egberts, Pickwick en Senseo te vinden. Je kunt je aanmelden bij Mijn D.E. en de waardepunten inwisselen bij 430 Blokker filialen voor mooie cadeaus. Dit doe je in bundels van 1.000 punten, deze vertegenwoordigt een waarde van 5 euro. Gelukkig maar dat ze onbeperkt geldig zijn.

Douwe Egberts geschenkengids

Nog steeds kan je sparen voor een mooi koffie- of theeservies, koffielepeltjes of een Philips apparaat. Als je genoeg (digitale) punten hebt of anders met bijbetaling. Het aanbod varieert en is opgenomen in de vernieuwde Douwe Egberts geschenkengids. Een genot om doorheen te bladeren. Eens zien wat ik in al die jaren trouw Douwe Egberts drinken bij elkaar heb gespaard….. ongeveer zes leuke koffiekopjes.

Spaar jij al mee met het oudste spaarprogramma?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en gehuwd met een zelfstandig ondernemer.

6 reacties

 • Ik denk dat ik er wel 15.000 heb liggen. Toch maar eens ’n keertje gaan tellen en kijken of er wat leuks bij zit.

   • Bij onze blokker staat er een schap met koffie en thee in de winkel die je voor punten in kan wisselen. Zou naar de blokkerwinkel in je buurt gaan, dan komt het vast goed.

 • Ja, hier ook een la met bakjes van de Chinees met enveloppes erin met steeds 1000 punten. Zal ook eens al die enveloppes optellen en kijken wat er van te verkrijgen is. Spaar al sinds ik op mezelf woon (2000) dus het zullen er vast minder zijn dan ik denk

 • Ik spaar al mijn “hele” leven spaarpunten van DE.
  Heb heel veel besteld, theeglazen, koffieapparaat enz.
  Nu spaar ik ze voor mijn dochter.
  Geweldig leuk om te doen! Zij is er blij mee.