Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Het D.E. spaarprogramma toen en nu - Thuisleven.com

In de kerstvakantie kreeg ik mijn zegellaatje niet meer open. De lade zat helemaal volgepropt met kassabonnen, kortingsbonnen, zegeltjes, kiwi stickers en meer snuisterijen. Na het open wrikken van dit laatje besloot ik om mijn Douwe Egberts spaarpunten eens netjes uit te knippen en te tellen. Een rustgevend klusje.

Douwe Egberts spaarpunten

Douwe Egberts spaarpuntenIk vond spaarpunten uit de jaren ’90, snelspaarpunten en meer bijzondere spaaracties voor de Efteling. Wat ook heel grappig was dat ik verschillende periodes uit mijn leven langs zag komen door het gebruikte apparaat. In mijn studententijd dronk ik Roodmerk. Later in onze verkeringstijd Senseo koffie, in mijn zwangerschappen meer Pickwick thee net cranberry en vervolgens de overstap naar Sarista bean-funnels en nu de koffiebonen voor het espresso apparaat.
Er kwamen meer herinneringen langs. Ik werkte vroeger tegenover de Douwe Egberts fabriek in Utrecht. En Miranda leverde Douwe Egberts spaarpunten in in de Douwe Egberts winkel in Eindhoven en gaf ons een kinderservies voor de meisjes gespaard van de D.E. punten.
Korte tijd knipten we naast de punten ook de D.E. streepjescodes uit, die kon je per tien stuks insturen. Inmiddels is het spaarprogramma veranderd. Tijd om mij daar eens in te verdiepen, want ik heb een flink aantal punten, meer dan 5.000!

Mijn D.E.

Aan het principe van de spaarpunten is niet veel veranderd. Deze zijn nog steeds op alle verpakkingen van Douwe Egberts, Pickwick en Senseo te vinden. Je kunt je aanmelden bij Mijn D.E. en de waardepunten inwisselen bij 430 Blokker filialen voor mooie cadeaus. Dit doe je in bundels van 1.000 punten, deze vertegenwoordigt een waarde van 5 euro. Gelukkig maar dat ze onbeperkt geldig zijn.

Douwe Egberts geschenkengids

Nog steeds kan je sparen voor een mooi koffie- of theeservies, koffielepeltjes of een Philips apparaat. Als je genoeg (digitale) punten hebt of anders met bijbetaling. Het aanbod varieert en is opgenomen in de vernieuwde Douwe Egberts geschenkengids. Een genot om doorheen te bladeren. Eens zien wat ik in al die jaren trouw Douwe Egberts drinken bij elkaar heb gespaard….. ongeveer zes leuke koffiekopjes.

Een paar maanden later, inwisselen maar!

In de Blokkerfolder zie ik een mooie waterkoker van Philips staan. Deze is tot mijn verrassing volledig met D.E. punten te ‘betalen’. En om het nog mooier te maken krijg ik er tijdelijk een puzzel t.w.v. 16,95 euro bij. Ik pak mijn stapel punten erbij en besluit om ze te gaan inwisselen. Dit gaat zoals gezegd per 1.000. Ik lever de stapeltjes in bij het Blokker filiaal en de punten staan gelijk in mijn account. Ik loop met een Philips waterkoker de deur uit nog geen 10 minuten later. De puzzel kan ik thuis aanvragen via Philips acties en ontvang ik later nog. Om het nog gekker te maken heb ik de Blokker app. gescand en kreeg ik ook nog 5 spaarpunten erbij….

Waardepunten doneren

Het Oranje Fonds is één van de goede doelen waar je jouw D.E waardepunten aan kunt schenken. Ze  organiseren de Burendag, maar het Oranje Fonds doet nog veel meer. Elk jaar ondersteunen zij duizenden projecten die bouwen aan een samenleving waar iedereen aan deel kan nemen en niemand zich alleen voelt, want: “Jij doet ertoe!” Het Oranje Fonds staat klaar om deze mensen en initiatieven te versterken en te verbinden. Wil jij ook een verschil maken? Schenk dan nu jouw D.E waardepunten aan het Oranje Fonds of aan een ander goed doel.

Lees ook:

Krijg je maar niet genoeg van al deze leuke acties wordt dan lid van onze Facebook community: ‘Tips en acties van Thuisleven’.

Spaar jij al mee met het oudste spaarprogramma?

Geverifieerd door ExactMetrics