Douwe Egberts spaarpunten
Thuisleven.com > Geldzaken > Het D.E. spaarprogramma toen en nu.

Het D.E. spaarprogramma toen en nu.

In de kerstvakantie kreeg ik mijn zegellaatje niet meer open. De lade zat helemaal volgepropt met kassabonnen, kortingsbonnen, zegeltjes, kiwi stickers en meer snuisterijen. Na het open wrikken van dit laatje besloot ik om mijn Douwe Egberts spaarpunten eens netjes uit te knippen en te tellen. Een rustgevend klusje.

Douwe Egberts spaarpunten.

Douwe Egberts spaarpuntenIk vond spaarpunten uit de jaren ’90, snelspaarpunten en meer bijzondere spaaracties voor de Efteling. Wat ook heel grappig was dat ik verschillende periodes uit mijn leven langs zag komen door het gebruikte apparaat. In mijn studententijd dronk ik Roodmerk. Later in onze verkeringstijd Senseo koffie, in mijn zwangerschappen meer Pickwick thee net cranberry en vervolgens de overstap naar Sarista bean-funnels en nu de koffiebonen voor het espresso apparaat.
Er kwamen meer herinneringen langs. Ik werkte vroeger tegenover de Douwe Egberts fabriek in Utrecht. En Miranda leverde Douwe Egberts spaarpunten in in de Douwe Egberts winkel in Eindhoven en gaf ons een kinderservies voor de meisjes gespaard van de D.E. punten.
Korte tijd knipten we naast de punten ook de D.E. streepjescodes uit, die kon je per tien stuks insturen. Inmiddels is het spaarprogramma veranderd. Tijd om mij daar eens in te verdiepen, want ik heb een flink aantal punten, meer dan 5.000!

Mijn D.E.

Aan het principe van de spaarpunten is niet veel veranderd. Deze zijn nog steeds op alle verpakkingen van Douwe Egberts, Pickwick en Senseo te vinden. Je kunt je aanmelden bij Mijn D.E. en de waardepunten inwisselen bij 430 Blokker filialen voor mooie cadeaus. Dit doe je in bundels van 1.000 punten, deze vertegenwoordigt een waarde van 5 euro. Gelukkig maar dat ze onbeperkt geldig zijn.

Douwe Egberts geschenkengids.

Nog steeds kan je sparen voor een mooi koffie- of theeservies, koffielepeltjes of een Philips apparaat. Als je genoeg (digitale) punten hebt of anders met bijbetaling. Het aanbod varieert en is opgenomen in de vernieuwde Douwe Egberts geschenkengids. Een genot om doorheen te bladeren. Eens zien wat ik in al die jaren trouw Douwe Egberts drinken bij elkaar heb gespaard….. ongeveer zes leuke koffiekopjes.

Een paar maanden later, inwisselen maar!

In de Blokkerfolder zie ik een mooie waterkoker van Philips staan. Deze is tot mijn verrassing volledig met D.E. punten te ‘betalen’. En om het nog mooier te maken krijg ik er tijdelijk een puzzel t.w.v. 16,95 euro bij. Ik pak mijn stapel punten erbij en besluit om ze te gaan inwisselen. Dit gaat zoals gezegd per 1.000. Ik lever de stapeltjes in bij het Blokker filiaal en de punten staan gelijk in mijn account. Ik loop met een Philips waterkoker de deur uit nog geen 10 minuten later. De puzzel kan ik thuis aanvragen via Philips acties en ontvang ik later nog. Om het nog gekker te maken heb ik de Blokker app. gescand en kreeg ik ook nog 5 spaarpunten erbij….

Doneren aan de voedselbanken.

Lionsclub Voorburg organiseert voor de 9e keer een Douwe Egberts Waardepuntenactie. In totaal gaan 130 Lionsclubs en 60 voedselbanken gedurende de maand december D.E waardepunten inzamelen om te verzilveren tegen pakken koffie voor Voedselbanken Nederland. De inzameling in 2019 was een enorm succes; de voedselbanken ontvingen 134.000 pakken koffie! Goed voor ruim 3 pakken koffie voor elk huishouden dat voedselhulp ontvangt.

Lees ook:

Krijg je maar niet genoeg van al deze leuke acties wordt dan lid van onze Facebook community: ‘Tips en acties van Thuisleven’.

Spaar jij al mee met het oudste spaarprogramma?

Linda Meester

Mede-eigenaar van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

15 reacties

 • Onlangs een klein senseo prullenbakje voor op het aanrecht gescoord met de DE punten. Het blijft voor mij toch de gezelligste spaaractie!

 • Hoeveel punten van DE heb je nodig voor een koffie automaat van vroeger? Die zet echt heerlijke koffie,ik had er een in 1990,zo een wil ik weer hebben,

  Mvg, Irene

  • Irene , zou via de site van DE het geschenkenboekje online doornemen. Daar vind je info hoeveel punten je nodig heb voor een product. En anders even bij blokker binnen lopen en info vragen.

 • Ik spaar al mijn “hele” leven spaarpunten van DE.
  Heb heel veel besteld, theeglazen, koffieapparaat enz.
  Nu spaar ik ze voor mijn dochter.
  Geweldig leuk om te doen! Zij is er blij mee.

 • Ja, hier ook een la met bakjes van de Chinees met enveloppes erin met steeds 1000 punten. Zal ook eens al die enveloppes optellen en kijken wat er van te verkrijgen is. Spaar al sinds ik op mezelf woon (2000) dus het zullen er vast minder zijn dan ik denk

   • Bij onze blokker staat er een schap met koffie en thee in de winkel die je voor punten in kan wisselen. Zou naar de blokkerwinkel in je buurt gaan, dan komt het vast goed.

 • Ik denk dat ik er wel 15.000 heb liggen. Toch maar eens ’n keertje gaan tellen en kijken of er wat leuks bij zit.