Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Alcoholische dranken > Honing cranberrywijn met echte rauwe honing

Honing cranberrywijn met echte rauwe honing

Soms krijg je eens iets extra’s bij een bestelling waar je blij verrast mee bent. Zo krijg ik van Lekkerhoning.nl bij de bestelling, zie de eerdere reviews van Lekkerhoning, een heerlijke honing cranberrywijn en Rauwe honing als extraatje. Wat ontzettend lief! En tja als blogger vind ik het dan weer zo lief om deze producten te testen. Lees je gezellig mee wat ik hiervan vind?

Honing cranberrywijn

Van de wijngaarden uit het Zuiden van Italië, Sicilië, komen de wijnen van Ambrosia. De hete en droge zomers, in het zuiden van het land, zijn zeer geschikt voor het verbouwen van vruchten, amandelen, olijven en natuurlijk druiven.
De Ambrosia wijn is een gezonde wijn en kan verschillende toevoegingen hebben. Zo worden er kruiden, specerijen, bessen en o.a. gember gebruikt om de wijn een verrassende, en gezonde, twist te geven.

De honing cranberrywijn die wij mogen proeven bestaat uit pure cranberrysap en lindehoning van Nederlandse imkers.

Als eerste zal ik maar bekennen dat ik alleen een wijnliefhebber ben van hele zoete, witte, mousserende wijnen met een alcoholpercentage dat bijna gelijk staat aan nul. Ik ben dan ook wel een beetje benieuwd hoe deze wijn zal smaken.
Voorzichtig maak ik de fles open en schenk een bodem in mijn glas. Datzelfde doe ik ook bij mijn vriend.
Na een eerste slok kom toch wel de zure smaak van cranberry’s naar boven. Niet zo heel erg mijn ding, na een paar seconden komt de zoete smaak meer naar boven toe. Dat lijkt er meer op! Mijn vriend daarentegen pakt de fles en schud al gelijk zijn glas voller. Hij vindt het heerlijk. Ik nip nog eens een tweede slok naar binnen.
Uiteindelijk trek ik de conclusie dat deze wijn voor mij, een is die ik vaker moet drinken om hem echt heel lekker te vinden.

Geen liefhebber van wijn maar wel een cocktail?

Ik lees op internet dat de wijn een goede basis is voor verscheidene cocktails, zoals ‘Boulaways’:
· 4 cl Ambrosia Honing-cranberrywijn
· 1 cl crème de cacao
· 1 cl peach brandy
· ijsblokjes
Doe wat ijsblokjes in een shaker en schenk de rest van de ingrediënten erbij. Schud de mix krachtig en schenk uit door een zeef in een shortdrinkglas.

Echte rauwe honing

Als je last hebt van artrose dan is rauwe honing een heerlijke lekkernij om de artrose af te remmen. Rauwe honing, oftewel raathoning, is de zuiverste vorm van honing. Je kunt dat goed zien doordat de cellen van de raat nog aanwezig zijn. Laat dit je niet afschrikken, deze zijn namelijk heerlijk om op te eten. En nog gezond ook.

Je moet wel een beetje liefhebber zijn van de bijenwas om dit puur op te eten. Mocht je dat, net zoals ik, niet zijn dan kun je de rauwe honing ook perfect door een yoghurt, smoothie, thee of op een beschuitje uitsmeren. Lekker en gezond!

Lees ook:

Eet jij graag honing?

* voor dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics