Rum Ron Abuelo 7 años
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Alcoholische dranken > Ron Abuelo 7 años, Reserva Superior (met cocktail recepten)

Ron Abuelo 7 años, Reserva Superior (met cocktail recepten)

Buiten de heerlijke Pallini Limoncello om uit de Foodybox, tref ik ook een kleine proefflacon van Ron Abuelo 7 años aan. Ofschoon het een proefflacon is, wil ik toch graag wat aandacht besteden aan dit, relatief onbekend merk.

Ron Abuelo 7 años, Reserva Superior

In 1908 begon Don José Varela hier de 1e suikerrietplantage van Panama in de vruchtbare vallei te Pesé. Hier heeft hij de basis gelegd voor de meest bekroond rum van het land. Inmiddels is het familiebedrijf drie generaties verder, maar nog altijd proef je dezelfde passie en traditie voor het ambacht in elke druppel Abuelo rum.

De ‘7 años, Reserva Superior’ kent een gemiddelde vatrijping van 7 jaar (ex-bourbon) en is samengesteld uit reserves van 4 tot 11 jaar oud.

De Ron Abuelo rum is dan ook een absolute aanrader om eens puur te drinken. Je kunt het echter ook mixen in cocktails (verder naar onderen wat recepten).

Ron Abuelo 7 años RumProefnotities

Kleur: Amber.
Neus: Een mooie volle frisse geur van rozijnen, vanille en citrusvruchten.
Smaak: Mooie volle body en licht prikkelend. Smaken van kruiden en fruit (tutti frutti) vullen de mond.
Afdronk: Tinteling blijft lekker spelen in de mond. De afdronk is erg lang met smaken als leer en tabak.

Rum geschikt voor cocktails

Rum is één van de meest gebruikte sterke dranken in cocktails. De bekendste cocktail met rum is de Cubaanse Mojito. Rum, suikerriet, limoen, munt en een beetje bruiswater geven deze cocktail zijn geliefde en zeer herkenbare smaak.
En ken je de Cuba Libre? Met zijn bekende combinatie van rum, cola en limoen.
Van Pina Colada heb je vast wel eens gehoord. Je maakt het met rum, kokosmelk, ananas en een beetje room.
Hier in Nederland had ik er nog niet van gehoord, maar aan het Comomeer kwam ik er niet onderuit de Daiquiri! Deze cocktail zijn er in verschillende varianten waaronder de Strawberry Daiquiri.
Ben je dol op gember? Dan moet je zeker eens de Dark n Stormy proberen. Deze cocktail uit Bermuda maak je met limoen, ginger ale en als laatste voeg je de donkere rum toe. Dit geeft de cocktail zijn Dark n Stormy effect!

Weet je dat…

  • Ron Abuelo 7 años, Reserva Superior verkrijgbaar is bij de betere vakslijter, circa 400 verkooppunten in Nederland voor €25,-
  • Dit drankje 40% alcohol bevat?
  • Abuelo, opa betekend in het Spaans
  • Je Ron Abuelo kunt volgen op Facebook @ronabuelo.nl
  • Er nog veel meer te vinden was in de Foodybox waarmee ik gerechten heb gecreëerd? Kijk maar eens tussen alle “Foodybox recepten“.

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics