Primal
Thuisleven.com > Boeken & Films (volwassenen) > Primal: een film die je gezien moet hebben!

Primal: een film die je gezien moet hebben!

Als het nieuwe jaar begint met een heerlijke film, is dat geweldig. Zeker als dat begint met een film als deze. Primal is een film die een beetje een kruising is tussen het genre Jaws en Passenger 57. Dat beloofd in ieder geval veel goeds.

Primal, het verhaal

In de keiharde actiefilm Primal is jager Frank Walsh (Nicolas Cage) gespecialiseerd in het vangen van wilde dieren. Zijn laatste indrukwekkende vangst bestaat onder meer uit ‘The Ghost Cat’, een zeldzame witte jaguar. Terwijl de dieren op een nogal louche schip worden gehesen, arriveren de Amerikaanse special forces met een misschien wel gevaarlijker wezen: Gevangene Richard Loffler (Kevin Durand) is een voormalig marinier die als huurmoordenaar verschrikkelijke misdaden tegen de mensheid heeft begaan. Omdat hij vanwege een hersenvervorming niet in staat is om te vliegen maar per direct Brazilië moet verlaten, zit er niets anders op dan hem mee te nemen op het zeetransport. Waar hij wordt begeleid door o.a. neuroloog Dr. Ellen Taylor (Famke Janssen). Na twee dagen op zee, omringd door niets dan water, weet Loffler op gewelddadige wijze zijn kooi te openen, en niet alleen die van hem, maar ook die van de dieren… Er ontstaat totale chaos op de boot, waar de grenzen tussen jager en prooi steeds meer vervagen: Wie jaagt er nu op wie?……..

Primal
De zeldzame witte jaguar

De cast:

  • Nicolas Cage als Frank Walsh
  • Famke Janssen als Dr. Ellen Taylor
  • Kevin Durand als Richard Loffler
  • La Monica Garrett als John Ringer
  • Michael Imperioli als Paul Freed

Conclusie

Primal is een mooi opgenomen film. De jungle beelden zijn erg mooi opgenomen, deels ook met drones. Dit zorgt voor prachtige beelden. Cage komt op het eerste gezicht over als een vies mannetje.Buikje, baard van een tijdje en een sjoemel uiterlijk. Hij wekt de indruk dat hij om niets anders geeft dan alleen geld. Daar doet hij dan ook alles voor, althans zo lijkt het. Hij is lomp, rauw, maar wel begaan met de dieren en heeft er ook wel verstand van. Hij maakt het eten voor de dieren klaar en geeft ze te eten en verzorgt ze. Misschien iets van ruwe bolster blanke pit?

Het spel van de acteurs is goed. De gevangene heeft trekjes van Hannibal. Lekker creepy. Je wil deze gast echt niet tegen komen, al zit ie volledig in de boeien en super bewaakt. Wat extra top is, en goed voor de schrik effecten is als het licht uitvalt op het schip. Dan krijg je echt een beetje het Titanic gevoel met de angst van dreigende moord. Het verhaal verveelt niet. Heerlijk cynische humor met regelmaat.

Al met al een prettige actiefilm die zeer zeker de moeite waard is van het kijken. En ook een film die je gerust vaker dan een keer kan zien. Ga dus heerlijk met een schaal chips of popcorn op de bank zitten en lekker genieten. Als je tenminste van een beetje goede actiefilm houdt. Het is een film geschikt voor 16+ en draait vanaf 13 februari in de bioscopen.

Primal
Loffler nu nog in de kooi en bewaakt..

Voeg commentaar toe