Ageeth de Haan, een bekende naam in de Nederlandse kindermuziekscene, presenteert haar nieuwste album: ‘Liefst de hele dag’. Dit album is speciaal gemaakt voor baby’s en hun ouders. Ageeth legt uit: “Bij de komst van een baby zou je het liefst de wereld even willen pauzeren. De realiteit is echter vaak dat het een drukke en onrustige tijd is voor het hele gezin. Hoewel ik al jaren muziek maak voor kinderen, is dit mijn eerste album dat specifiek gericht is op baby’s en kersverse ouders. De liedteksten zijn ontstaan vanuit gedachten en gevoelens voor ouders en hun pasgeborenen.”

Het album ‘Liefst de hele dag’ bevat acht rustgevende nummers en is nu beschikbaar om te beluisteren. De composities op dit album, uitgevoerd door Ageeth de Haan en gitarist Leif de Leeuw, creëren een rustgevende, harmonieuze sfeer voor de baby en het hele gezin.

De kalme muziek met dromerige soundscapes en herhalende ritmes draagt bij aan het verlagen van de hartslag van een baby, wanneer de baby onrust ervaart door de vele indrukken die bij het leven horen maar voor de baby allemaal nieuw zijn.

“Door regelmatig te ontspannen met rustgevende muziek wordt niet alleen de ontwikkeling van de baby ondersteund, maar wordt ook bijgedragen aan de emotionele band tussen de baby en de ouders blijkt uit diverse onderzoeken,” aldus Ageeth de Haan.

Nieuw album ‘Liefst de hele dag’ is vanaf nu te beluisteren via o.a. Spotify en YouTube

13 miljoen streams in 2023

Met 18 albums, meer dan 100.000 maandelijkse luisteraars en een indrukwekkende 13 miljoen streams in 2023, heeft Ageeth de Haan haar plek stevig verankerd in de Nederlandse kindermuziekscene. Reeds in 2012 werd Ageeth de Haan beschreven als “een fenomeen onder jonge kinderen, maar vooral ook onder hun ouders” door De Telegraaf.

Arie Boomsma is een bewonderaar van haar werk: “Ageeth de Haan maakt liedjes voor kinderen die ook volwassenen kunnen waarderen. Met echte muzikaliteit en een aangename stem. Wij zijn hier thuis fans, we kennen al haar nummers uit ons hoofd.”

Lees ook:

D

Geverifieerd door ExactMetrics