Thuisleven.com
Een troostlied voor kinderen die een broertje of zusje hebben verloren.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Opvoeding > Een troostlied voor kinderen die een broertje of zusje hebben verloren

Een troostlied voor kinderen die een broertje of zusje hebben verloren

Zanger Dirk Scheele heeft een ontroerend troostlied geschreven genaamd “Als ik sterren zie”, met als doel troost te bieden aan kinderen die een broertje of zusje hebben verloren. Als kind verloor Dirk zelf op zesjarige leeftijd zijn jongere zusje. Het lied wordt op zaterdag 27 mei gelanceerd tijdens een landelijke troostdag voor lotgenootjes. Dit initiatief is bedoeld om kinderen te laten weten dat ze niet alleen zijn in hun verdriet en dat het oké is om terug te denken aan de mooie momenten die ze samen met hun overleden broertje of zusje hebben beleefd.

Een Troostlied voor Kinderverdriet:

Dirk Scheele, bekend als kinderpopster, heeft het lied “Als ik sterren zie” gecreëerd om kinderen te steunen die een broertje of zusje hebben verloren. Dirk begrijpt als geen ander de pijn en het verdriet die gepaard gaan met het verlies van een geliefd familielid. Hij verloor op jonge leeftijd zijn eigen zusje. Het gemis van een broertje of zusje kan een diepe wond achterlaten in het hart van een kind.

Dirk Scheele benadrukt dat het belangrijk is dat kinderen hun emoties mogen uiten, inclusief boosheid en verdriet. Hij wil hen laten weten dat ze er nooit alleen voor staan. Het troostlied “Als ik sterren zie” is een boodschap van begrip, hoop en herinnering aan de kostbare momenten die ze samen met hun broertje of zusje hebben beleefd. Dirk zelf had graag een dergelijk lied gehoord toen hij zijn zusje verloor en gelooft dat het hem in zijn kindertijd veel steun had kunnen bieden. Het lied zal vanaf dit weekend te beluisteren zijn op Spotify.

Een troostlied voor kinderen die een broertje of zusje hebben verloren.

Een Hartverwarmend Verzoek

Het troostlied werd geschreven op verzoek van Mirjam Louwen van Bekkum, oprichtster van Stichting Nooit Voorbij. Deze stichting helpt gezinnen bij het verwerken van hun verlies. Mirjam verloor in 2018 haar zoontje Florian, die deel uitmaakte van een tweeling en het Syndroom van Down had. Op de jonge leeftijd van vier maanden overleed hij onverwacht. Voor Florian’s tweelingzusje Celeste (4) zal zaterdag een heel bijzondere dag worden. Ze is verheugd dat er een speciaal lied is gemaakt voor haar broertje Florian. Op die manier voelt het alsof hij altijd bij haar is. Thuis oefent Celeste alvast leuke danspasjes op het lied.

De Landelijke Sterrendag

Op zaterdag 27 mei wordt de landelijke sterrendag georganiseerd voor kinderen die een broertje of zusje hebben verloren. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in het Zuidhollandse Ter Aar. Tijdens de dag worden er verschillende creatieve workshops georganiseerd voor kinderen. Bovendien zullen rouwtherapeuten aanwezig zijn om gezinnen ter plekke te adviseren en te ondersteunen. Om 14.00 uur zal de officiële lancering van het lied “Als ik sterren zie” plaatsvinden. De toegang is gratis voor iedereen die dit evenement wil bijwonen. De locatie is Zwaluwnest, Kortenaarseweg 160 in Ter Aar. De activiteiten vinden plaats van 10.30 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Stichting Nooit Voorbij: stichtingnooitvoorbij.nl.

Conclusie

Met het lied “Als ik sterren zie” wil Dirk Scheele troost bieden aan kinderen die een broertje of zusje hebben verloren. Hij begrijpt als geen ander de pijn en het verdriet dat gepaard gaat met zo’n verlies. Door dit lied te schrijven, wil Dirk kinderen laten weten dat ze niet alleen zijn in hun verdriet en dat het oké is om hun emoties te uiten. De lancering van het lied vindt plaats tijdens de landelijke sterrendag op zaterdag 27 mei. Dit evenement, georganiseerd door Stichting Nooit Voorbij, biedt gezinnen de gelegenheid om samen te komen, te rouwen en steun te vinden bij elkaar. Het lied zal beschikbaar zijn op Spotify, zodat kinderen overal kunnen luisteren naar deze hartverwarmende boodschap van troost en herinnering.

Gratis

De entree is gratis. Locatie: Zwaluwnest, Kortenaarseweg 160 in Ter Aar. Tijden: van 10.30 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op stichtingnooitvoorbij.nl

Lees ook:

Betrekken jullie de kinderen bij een overlijden?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics