Thuisleven.com
Duik in de tijd met "Slaapfeestje in het Oude Egypte".
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Duik in de tijd met “Slaapfeestje in het Oude Egypte”

Duik in de tijd met “Slaapfeestje in het Oude Egypte”

Degene die beweert dat geschiedenis saai is om te leren, heeft het helemaal mis! In onze moderne tijd zijn er talloze boeiende boeken beschikbaar voor zowel jong als oud, waardoor de geschiedenis juist nog interessanter wordt. Neem bijvoorbeeld het boek “Slaapfeestje in het oude Egypte“. Dit boek neemt lezers mee op een spannende reis door het oude Egypte, waar ze op een interactieve en boeiende manier kunnen leren over de fascinerende geschiedenis van deze oude beschaving.

Slaapfeestje in het oude Egypte

In dit boek maken we kennis met het dynamische duo Oliver en Amira, vergezeld door hun charmante kat Clauwdia. Vanaf de allereerste pagina delen ze graag wat over hun favoriete hobby’s en de superkrachten die ze maar al te graag zouden willen bezitten. Net als veel andere kinderen zijn ze dol op slaapfeestjes, avonturen beleven en – hoe spannend! – tijdreizen. En in de wereld van boeken is alles mogelijk, dus gaan ze op een geweldige reis. Maar om moeiteloos door de tijd te kunnen reizen, moeten ze de beruchte ’tijdreisjes-boogie’ leren. Maak je geen zorgen als je deze dans nog niet kent, want ze leren het je graag, en met behulp van duidelijke illustraties ken je hem binnen de kortste keren ook.

Wat vinden wij ervan?

Dit boek onderscheidt zich van andere boeken doordat elke pagina een kort verhaal bevat dat doorloopt tot het einde van het boek. Het verhaal is meestal te vinden in de zandkleurige vakken, maar soms ook elders op de pagina. De rest van de pagina wordt gevuld met prachtige illustraties en informatieve stukjes tekst. Dit unieke ontwerp stelt lezers in staat om tegelijkertijd te kijken, te leren en te lezen, wat een ware traktatie is!

Voor kinderen biedt dit boek een schat aan informatie. Door het verhaal komt het boek echt tot leven, wat het een fantastische combinatie maakt van vermaak en educatie. Na het lezen van dit boek met de jongsten ben ik nieuwsgierig naar welke andere boeken er zullen verschijnen in deze reeks. Misschien een slaapfeestje in het oude Rome, of een slaapfeestje tijdens de Tweede Wereldoorlog? Een slaapfeestje onder water of misschien zelfs op de maan? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Informatie

“Slaapfeestje in het oude Egypte”
Auteur: Timothy Knapman
Illustraties: Matt Robertson
EAN: 9789002280740
Uitgever: Infodok

Lees ook:

Stel je zou in de tijd kunnen reizen, naar welke tijd zou je dan willen reizen voor een slaapfeestje?

Foto’s: Miranda de Jong
#spon *affiliate 

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics