Thuisleven.com
Groentje. Groei mee met je moestuin.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > (moes)tuin > Begin je moestuinavontuur met Groentje?! een gids voor elke tuinier

Begin je moestuinavontuur met Groentje?! een gids voor elke tuinier

Het praktische moestuinboek ‘Groentje?!‘ neemt je stap voor stap mee met zaaien, opkweken en genieten van je eigen oogst. Of je nu een kleine tuin hebt, een balkon, of zelfs geen groene vingers, dit boek is voor jou! Ontdek in onze introductie de basisvaardigheden die het verschil maken, van voorzaaien tot het verwerken van je oogst. En het beste nieuws? We geven drie exemplaren van Groentje?! weg als onderdeel van onze winactie! Lees verder om te ontdekken hoe jij je kans kunt wagen en jouw moestuinavontuur kunt beginnen.

Groentje?!

Het maakt niet uit of je een kleine tuin, een grote tuin of zelfs alleen een balkon hebt; iedereen kan groenten, kruiden of fruit laten groeien. De auteurs van Groentje?! begeleiden beginnende moestuiniers op basis van hun eigen ervaringen, successen en mislukkingen.

Dit boek biedt de essentiële basiskennis die het verschil maakt in het kweken, verzorgen en oogsten van je planten. Het is opgedeeld per maand en behandelt een breed scala aan onderwerpen, van voorzaaien tot het creëren van een gezonde bodem, en van het beschermen van jonge plantjes tot uitleg over verschillende groenten en bloemen voor in de moestuin. Bovendien bevat het recepten en specials over bijvoorbeeld eetbare bloemen, conserveringstechnieken en het juiste gebruik van tuingereedschap.

Groentje?! is dé nieuwe bron van inspiratie en praktische tips voor alle seizoenen, waarmee je harmonieus samenwerkt met de natuur terwijl je stap voor stap je eigen moestuin ontwikkelt. Het is de ideale metgezel voor beginners die hun groene vingers willen ontdekken!

 • Praktisch moestuinboek voor beginners
 • Het hele jaar rond, alle vier seizoenen; opgedeeld per maand
 • Stap voor stap: alle nodige basiskennis
 • Inspiratie, praktische tips en tricks voor de opstartfase
 • Leermomentjes en succesnummers
 • Duurzaam tuinieren (biologische zaden, gezonde bodem, bestuivers lokken, natuurlijke bestrijding e.d.)
 • Recepten en specials over bijvoorbeeld eetbare bloemen, conserveren en tuingereedschap
 • Rijk geïllustreerd met foto’s

Win

Thuisleven mag 3 boeken van ‘Groentje?!’ verloten onder de de deelnemers. Deelnemen aan de winactie is heel eenvoudig. Laat onder dit artikel en onder 2 willekeurige andere artikelen op Thuisleven.com een reactie achter.

De winactie liep tot en met 31-3-2024.

Lees ook:

Welke groenten en fruitsoorten wil jij graag in de moestuin hebben staan?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

57 reacties

 • Wat een heerlijk boek lijkt me dit. Steeds meer wil ik echt alles wat ik eet in mijn eigen moestuin verbouwen.

 • Ik wil graag een moestuin om samen te doen met de kinderen. Zo komt er ook besef voor de kinderen hoe alles groeit en bloeit. Eerst maar eens goed in verdiepen hoe het allemaal moet, we hebben een grote tuin dus het kan prima.

 • Ik wil graag ontdekken of ik hier plezier aan beleef samen met de kinderen. Ruimte ervoor in de tuin , dus benieuwd naar uitleg en tips in dit boek.

 • Mijn man is vorig jaar met pensioen gegaan en een moestuin staat hoog op onze verlanglijst. Benieuwd naar het boek om inzicht te krijgen wat we moeten doen om te beginnen en verdere tips!

 • Leuke actie, wij hebben echter al veel moestuinboeken in de kast staan dus ik sla de winactie even over.

 • Wij hebben zelf niet een echte moestuin op bijv een volkstuin. Maar we hebben in onze tuin een aantal bakken en potten in de tuin waarin we elk jaar van alles proberen te kweken. We hebben nu al een aantal jaren in grote potten dwergfruitboompjes, en dat gaat heel erg goed. We hebben nu 2 kersenboompjes en 3 pruimenboompjes en elk jaar hangt er flink wat pruimen en kersen aan. En we hebben pas al wat poot-uitjes in een bak gepoot. En nu willen we graag nog aardbeien, blauwe bessen, paprika, knoflook, kruiden, courgette, radijs plantjes poten. Maar we wachten nog even tot net na de ijsheiligen. Oh en ik wil dit jaar ook weer een dwergperzik in de tuin, dat ging een aantal jaar geleden ook erg goed, totdat er een ziekte in kwam en hij dood ging. Dus we kunnen absoluut nog wel wat goede tips en adviezen gebruiken. Want we zijn echt nog beginners. Het boek is dan ook zeer welkom.

 • Ik kan nog wel wat leren, binnenplanten sterven bij mij ook al, tomaatjes buiten is het verste dat ik ben gekomen 🙂

 • Ik wil in onze tuin graag een moestuintje beginnen. Lijkt me heerlijk al die verse groenten en fruit uit eigen tuin. Met deze gids kan ik een mooie start maken!

 • Ik heb wel fruitbomen maar geen groente.
  Er staan bij ons frambozen, aalbessen, zwarte bessen, bosbessen, kruisbessen en druiven.

 • In mijn tuin staan veel fruitbomen. Appels, peren, pruimen en kersen. In mijn groentetuin staan in ieder geval dit jaar weer wortels, radijsjes, sla en tomaten.

 • Per januari dit jaar heb ik een moestuin bij de tuindersvereniging. Ik ben een onervaren tuinder en moet nog veel leren. Wellicht dat het te winnen boekje me erbij kan helpen om succesvol te kunnen kweken en oogsten.

  • Voor mijn dochter..zij wil dit jaar een moestuintje beginnen..Maar zelf kan ik ook wel tips gebruiken.

 • Ik heb al een aantal jaar een kleine moestuin, maar elk jaar gaat er wel iets mis. Ik merk dat ik nog een heleboel tips en tricks kan gebruiken. Ik ben een echt groentje haha

 • Ik loot graag mee. Binnenkort gaan we verhuizen en hebben dan een grote tuin waar ruimte is voor een moestuin. Het lijkt me heerlijk om groente uit eigen tuin te eten maar heb er absoluut geen verstand van hoe ik dat aan moet pakken. Echt een boek voor mij dus.

 • Handig dat het boek ingedeeld is in de seizoenen en maanden. Met zo’n stappenplan zal het zeker lukken en halen we nog meer plezier uit onze eerste moestuin

 • Wat leuk! Sinds vorige jaar is moestuinieren een nieuwe hobby, maar nog genoeg te leren! Dus dit boek gaat mij daar vast mee helpen.

 • Die kunnen we goed gebruiken! We gaan bijna beginnen met onze eerste echte moestuin, we zijn nog aan het debatteren wat voor bakken we moeten hebben, maar ik ben al aan het kweken en elke hulp is welkom!

 • Ik wil heel graag uit het moestuinboek kennis en tips over moestuin lezen, zodat de groente en bloemen uit mijn moestuin mooier en beter zullen zijn. Ik merk dat ik weinig ervaring heb en dat ik hulp nodig heb.

 • Heel graag voor mijn lieve broer die binnenkort jarig is. Hij heeft nu sinds een jaar een moestuin en hoewel dat toch al een tijdje is valt er nog genoeg te leren. Met dit boek zit dat helemaal goed!

 • Ik doe graag mee voor mijn moeder. Ze heeft altijd grootse plannen met haar moestuintje, maar er komt eigenlijk maar weinig van. Ze zal heel blij zijn met een handleiding!

 • Mijn ouders zijn altijd actief met de moestuin, tomaten kweken en pompoen. Dit is een mooi boek vol inspiratie voor mijn ouders.

 • super leuk om nog meer lekkers in de grote groente tuin te kweken en zelf te eten of te delen met de buren als we te veel hebben

 • Ik ben een fanatiek moestuinier en probeer naast de standaard courgettes, pompoenen en bessen altijd aparte dingen uit. Als ik op vakantie ben neem ik daar zaadjes mee die ik hier in Nederland uitprobeer. Met wisselend succes overigens …. Dit jaar probeer ik Italiaanse velderwtjes, bananenmeloen en verschillende soorten snijsla. Ik kan niet wachten!

 • Ik kwam dit boek tegen en het lijkt me leuk om te winnen. Hierdoor kwam ik op jouw site terecht en ben benieuwd naar meer blogs .

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics