4 op een rij een snel spel voor twee (met spelregels).
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Twee-speler spellen > 4 op een rij een snel spel voor twee (met spelregels)

4 op een rij een snel spel voor twee (met spelregels)

Tijdens het spel ‘4 op een Rij’ ontvouwt zich een levendig schouwspel voor twee, waar snelheid en eindeloos plezier hand in hand gaan. Jong en oud vinden hun weg naar dit spel vol spanning. Maar te midden van het plezier doemt de vraag op: “Hoe waren die spelregels ook alweer?”

Spelregels

Iedere speler plaatst afwisselend één steen per beurt op het bord. De regel is dat een steen altijd “naar beneden valt”. Hiermee wordt bedoeld dat een steen ofwel op de onderste rij kan worden geplaatst, of direct bovenop een andere steen. De onderstaande afbeelding illustreert dit met groene kruizen, die aangeven waar een speler de volgende steen kan neerzetten.

Het einde van het spel

Het spel komt ten einde wanneer aan een van de volgende voorwaarden is voldaan:

  • Een speler heeft vier stenen op een rij, zowel verticaal, horizontaal, als diagonaal. Deze speler wint het spel.
  • Alle velden op het bord zijn gevuld, en geen enkele speler voldoet aan de eerder genoemde voorwaarde. In dit geval eindigt het spel in een remise.

Lees ook:

Heb jij al eens 4 op een rij gespeeld?

Foto door RDNE Stock project

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics