Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Informatief > Victoria – de jonge koningin

Victoria – de jonge koningin

Is het een hobby, interesse of obsessie? Ik ben dol op het Engelse koningshuis. Het verleden, maar ook zeker het heden. Een huwelijk, geboorte en verjaardag alles vind ik even leuk. Ook zijn er tegenwoordig veel series van b.v. the Crown, Reign en de serie Victoria, wat is hij geweldig. De eerste 2 seizoenen heb ik gevolgd, eerst op een Belgische zender, daarna gelukkig ook nog op NPO. De schitterende kostuums, de opname locaties, het is gewoon een geweldige serie een echt genot om naar te kijken. Maar daarnaast volg ik (vooral op Instagram) ook de actuele bezigheden van de huidige leden van het Engelse koningshuis.

Het boek Victoria – de jonge koningin

Ik ben dan ook enorm blij dat ik van Uitgeverij Karmijn het boek van Victoria mag recenseren.
Het is een aardig dik boek van ruim 300 pagina’s met geweldige foto’s. Iedereen die de serie kent zal dit boek fantastisch vinden, maar ook diegene die de serie niet kent, kan het boek zeer goed lezen en volgen. Het gaat over de jeugd van Victoria, tot haar eerste jaren als koningin en haar huwelijk met Albert.

Koningin Victoria hield een dagboek bij en daarvan zijn ook gedeeltes in het boek gebruikt. Ook geschreven brieven door de koningin en haar familie komen er in terug en andere historische documenten. Over iedere personage wordt verteld, uitleg gegeven, eigenlijk snap ik de serie nu beter, dus hopelijk wordt hij snel herhaald.

Auteur: Helen Rappaport
ISBN: 978 9492 168 290
Uitvoering: luxe paperback met flappen
Prijs: € 24,95

Uitgeverij Karmijn

Dit is een onafhankelijke kwaliteitsuitgeverij, gespecialiseerd in historische en een beetje ´vintage´ literaire fictie en non-fictie, voor zowel volwassenen als jeugd. Kijk eens op de website, voor diegene met dezelfde interesse zijn er erg mooie boeken te krijgen.

Mijn mening

Ik vind het een geweldig mooi boek. Het is geschreven in duidelijke taal met prachtige foto’s en illustraties. Het heeft een goede opbouw, ligt gemakkelijk in de hand (ook belangrijk) en heeft een mooi voorwoord van Daisy Goodwin, scenarioschrijfster van de televisieserie Victoria. Ze hoopt dat dit boek Victoria laat zien als een soort heldin van onze tijd, haar worsteling om tegelijkertijd echtgenote, moeder en werkende vrouw te zijn, iets waar we herkenning in kunnen vinden, over de eeuwen heen. Ik vind dat de auteur Helen Rappaport dit zeker heeft bereikt.

Lees ook:

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics