Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Informatief > Anne Frank-boeken zwerven rond bij Anne Frank-standbeelden

Anne Frank-boeken zwerven rond bij Anne Frank-standbeelden

Persbericht- Bijzonder nieuws: op zaterdag 4 mei, de Nationale dodenherdenking, zullen bij 5 verschillende Anne Frank-standbeelden in Nederland exemplaren zwerven van het indrukwekkende prentenboek Van klein tot groots: Anne Frank. Zo leeft Anne Franks verhaal op deze belangrijke datum extra voort en lezen kinderen en volwassenen verspreid over heel Nederland over haar leven.

De zwervende boeken zijn snel te herkennen aan een grote sticker van Kinderzwerfboek op het omslag. Boeken met zo’n sticker zijn voor alle kinderen: iedereen mag ze meenemen, en na het lezen laat je ze ergens achter, voor iemand anders. Op 4 mei vind je de boeken bij deze standbeelden:

– Amsterdam, Merwedeplantsoen. Door Jet Schepp (2005)
– Amsterdam, Westermarkt. Door Mari Andriesse (1977)
– Utrecht, Janskerkhof. Door Pieter d’Hont (1959)
– Asten, Deken van Pelthof. Door Joep Coppens (1995)
– Purmerend, Anne Franklaan / Hannie Schaftstraat. Door Jet Schepp (1996)

Van klein tot groots: Anne Frank | Maria Isabel Sánchez Vegara (auteur) | Sveta Dorosheva (illustraties) | Vanaf 6 jaar | Omvang 32 bladzijde | ISBN 9789051166965 | Prijs € 14,50

Kinderzwerfboek

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Ze zijn op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of… te vinden.
Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Kijk voor meer informatie op kinderzwerfboek.nl.
 

Anne Frank

In het prentenboek Anne Frank wordt haar schrijnende levensverhaal duidelijk en eerlijk verteld. De prachtige illustraties zijn stuk voor stuk kunstwerken: alles is in zwart-wit weergegeven, op het dagboek na (wanneer dat in beeld komt).Voor Nederland is dit verhaal natuurlijk van ongelofelijke waarde. Op 4 en 5 mei, maar ook de rest van het jaar. Het mag op geen basisschool ontbreken, maar is ook daarbuiten een onmisbaar prentenboek om Anne Franks belangrijke verhaal te delen met kinderen vanaf 6 jaar, en volwassenen tot 100 jaar.

Met achterin foto’s en extra informatie over Anne’s leven.

Anne Frank is het derde deel in de serie ‘Van klein tot groots’. Binnen de serie verschenen eerder Coco Chanel en Audrey Hepburn. Eind mei verschijnt het vierde deel, over Frida Kahlo.

Lees ook:

Lees jij graag boeken over de oorlog?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics