Selecteer een pagina

Als jong gezin met veel liefde voor dieren is het altijd fijn om extra informatie te kunnen lezen en zo nieuwe dingen te leren. Ook verwachten we binnenkort onze derde hond en kunnen we niet wachten om alle nieuwe informatie te kunnen gaan gebruiken. Ik ben dan ook erg blij met het boek “Honden handleiding voor bazen” dat ik van uitgeverij Snor heb gekregen ter recensie.

Honden handleiding voor bazen

Het boek geeft op een hele leuke en beknopte manier weer hoe het is en werkt om een hond in je te leven hebben.
Het is bedoelt voor nieuwe honden bazen en honden bazen die even een verfrissende update willen.

Het boek is samengesteld met korte verhalen en veel illustraties die het verhaal op een leuke wijze extra duidelijk maken.
Je leert alles over de kennismaking, het praten, eten, spelen en slapen van je trouwe viervoeter. Ook tref je oefeningen aan die je met je hond kunt uitoefenen en er wordt uitgelegd wat je vooral niet moet doen.

Kortom je leert op een korte tijd hoe je je hond echt gelukkig kunt maken. En dat is uiteindelijk wat we willen. Toch?!?

Mening

Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen, niet alleen door de vlotte tekst maar ook door de vele illustraties die het boek rijk is. Bovendien vind ik het boek uiterst geschikt om met kinderen door te nemen. Zo leren ze toch net iets meer, dan wanneer wij het ze bijbrengen. En het blijft, dankzij de illustraties, iets beter bij ze hangen.

In het boek staan dingen die ik al weet (ik heb een dierenopleiding achter de rug en een aantal jaar ervaring gehad als verkoopster in een dierenwinkel) maar zeker ook dingen die voor mij nieuw waren. Zo staat bij het kopje menselijke hondentrekjes een stuk over het feit dat honden een theory of mind hebben, wat wil zeggen dat ze het vermogen hebben om na te denken over de gedachtes van een ander. Ze volgen bijvoorbeeld de blik van de baas zodat ze weten hij ziet en erop kunnen anticiperen.

Een ander leuk voorbeeld: bij het kopje wie is de baas word het hele roedel honden en dominantie verhaal waar veel mensen sterk in geloven opgedoekt en is uit onderzoek gebleken dat honden het best floreert bij een liefdevolle baas die hem leert wat wel of niet mag.

Door de illustraties geeft het boek me bij het open slaan van de eerste bladzijde al een glimlach op mijn gezicht en nodigt het uit alle geleerde informatie direct te gaan toepassen in mijn eigen kleine roedel. Ondanks mijn kennis dus een waardevol boek om in bezit te hebben.

Informatie

Auteur: Annemarieke Piers
Illustrator: Maartje Kuiper
Uitgeverij: Snor
ISBN: 9789463140560

Bekijk op Thuisleven ook onze andere artikelen over huisdieren.

Heb jij een hond als huisdier?

Geschreven door: Petra
* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics