sneeuwbol DIY
Thuisleven.com > Doe het zelf (D.I.Y.) > Maak je eigen sneeuwbol

Maak je eigen sneeuwbol

Iedereen heeft wel een verzameling of iets dat hij of zij leuk vindt. Mijn zoontje is helemaal fan van auto’s, mijn andere zoon van Pokémon. Mijn dochter daarentegen vindt sneeuwbollen helemaal te gek. Ze heeft er inmiddels al een kleine twintig op haar kamer staan. Zo nu en dan komen er wat bij. Maar wist je dat je deze ook heel eenvoudig zelf kunt maken? Erg leuk om te doen en helemaal niet zo moeilijk! Ik ga deze potjes maken met mijn dochter, dus dat komt zeker goed! Lees snel verder om te weten hoe jij je eigen sneeuwbol maakt.

sneeuwbol DIY

Wat heb je nodig:

  • een klein glazen potje met dekseltje (liefst die kleine groenten potjes anders heb je zoveel water boven je figuurtje straks).
  • Een plastic figuurtje of een figuurtje wat je zelf maakt van fimoklei
  • glycerine (het geheime ingrediënt! )
  • Glitter (natuurlijk compleet onmisbaar!!)
  • water
  • lijmpistool en lijm

Laten we beginnen!

Mijn kinderen zijn dol op chocolade en krijgen zo nu en dan een kindersurprise ei. Daar zitten vaak kleine speelgoedjes in. We gaan er een paar van gebruiken. (Maar je kan natuurlijk ieder klein figuurtje nemen, zolang het maar in het potje past). Eva heeft er een paar uitgezocht die zij wel leuk vindt.

We hebben nu een kikkertje en een ponypaardje. Het ponypaardje lijmen we met een lijmpistool in het midden aan de onderkant van het dekseltje. Als je het potje dicht doet zit het figuurtje in het potje. Voor het kikkertje heb ik een blaadje gemaakt van fimoklei. Dus lijmen we eerst het blaadje er op en dan de kikker op het blaadje. Laat de lijm goed drogen!

Vervolgens pakt Eva het potje en gaat deze vullen met water. Niet helemaal tot de rand, want je moet nog wel kunnen schudden straks. Houd ongeveer 1 cm. over vanaf de rand. Doe hier een paar druppels glycerine bij in en vervolgens 1 of 2 theelepels glitter in een kleur die jij leuk vindt. Niet te veel (anders zie je het figuurtje straks niet meer door alle glitter), liever wat minder.  Voor de kikker neem ik wit en blauw en voor de pony neemt Eva goud en sterretjes. De glycerine zit er in om de glitter net was langzamer te laten zweven straks in de globe. Geeft net even een wat leuker effect!

Lees onder de foto verder.

sneeuwbol DIY

Tenslotte draai je het deksel op het potje. Draai het stevig vast. Als je bang bent dat je kinderen er mee gaan spelen: lijm het deksel vast met je lijmpistool. Dan even schudden en genieten maar!

Eva heeft nu twee leuke zelfgemaakte globes in haar verzameling staan! Maar we zijn heel benieuwd of jullie straks ook leuke globes in de kamer hebben staan, dus laat vooral je foto’s zien!  Je kan natuurlijk ook een kerstfiguurtje nemen, dan heb je echt een kerstsneeuwbol. Ook super leuk!

Eva vindt het in ieder geval erg leuk om te maken! Ze is al weer op zoek naar nieuwe figuurtjes! Nu nog even door eten met de groenten uit pot….

Lees meer.

Heb jij al eens een eigen sneeuwbol gemaakt?

8 reacties