Selecteer een pagina

Laatst mocht ik een mooi Pauline Oud boek reviewen. Hierin kan je zelf van alles schrijven en tekenen, foto’s plakken en dergelijke. Een soort scrapbook voor wie dat kent.
Ik moest dus flink aan de slag en heb er een nieuwe hobby in gevonden. Maar hoe maak ik nu een mooi memorabel boek voor de kinderen voor later? Op zoek naar tips, technieken en voorbeelden kwam ik bij de Action dit fijne handlettering boek tegen van DecoTime.

Handlettering, everything starts with a dream.

Het is een A4 boek van 100 pagina’s. Hierin staan meteen alle materialen die je als beginner nodig hebt. Je kan natuurlijk gewoon met je eigen pennen en potloden aan de gang maar ook met kalligrafiepennen. Het boek is in maar liefst drie talen te lezen, natuurlijk Nederlands, maar ook Frans en Duits is erin vertegenwoordigd. Dat betekent dat wij alleen de bovenste alinea’s hoeven te lezen. Door het gehele boek staan maar liefst 14 goede tips om je techniek te verbeteren. De rest is gebruikt om je te laten oefenen met verschillende lettertypes en tekeningetjes.

Wat vinden we van het DecoTime Handlettering boek voor beginners?

Het valt me op dat het een heel kleurrijk boek is met echt wel bruikbare ideeën en tips. Met heel veel plek om te oefenen en te tekenen. Als je het boek helemaal hebt doorgewerkt is het een scrapbook op zich. Naast teken- en schrijftechnieken doe je veel inspiratie op voor je eigen project. Het is gewoon erg leuk om te doen als je er tijd voor hebt. Het is tijdrovend dat wel, want sommige letters worden wel erg uitgebreid versierd, maar je hoeft natuurlijk niets dus die kan je ook overslaan. Dat is het fijne van een hobby, je doet het voor je plezier.  Ik kan in ieder geval mijn Pauline Oud boek weer verder versieren en heb weer ideeën genoeg zonder steeds de computer te hoeven openen. Ik vind het toch wel fijner om in een boek te bladeren om weer verder te kunnen met mijn boekje.
Voor de prijs hoefde ik het niet te laten, ik kocht dit exemplaar voor €1,24 bij de action. Daar kwam ik ook potjes liquid water colour tegen van Artist Aqua. Het lijkt op ecoline zoals ik gebruikte op school met een kroontjespen. Deze heb ik in blauw groene kleuren gekocht voor €1,99 maar ze hebben ook nog andere kleuren potjes. Er zitten vijf potjes van 30ml in een doosje. Ik denk dat ik nog wel wat potjes bij ga halen, al doe je wel lang met een potje. Online vond ik meer hobbyspullen van DecoTime. Leuk om de kerstkaarten mooi mee te schrijven.

DecoTime Handlettering boek voor beginners.

Lees ook:

Zijn er onder onze lezers al handlettering gevorderden?

Geverifieerd door ExactMetrics