Al meer dan een half jaar ben ik fanatiek aan het Bible-journalen, het is een super leuke en rustgevende/verdiepende hobby.

Wat is Biblejournaling?

Het woord komt niet voor in de Dikke van Dale en bij de eerste keer lezen denk je misschien aan dagelijks een verslag/logboek maken. Ik kwam een mooie uitleg tegen op Biblejournaling.nl :

“Biblejournalen is een creatieve manier van bijbel ‘lezen’ door middel van schrijven, tekenen, schilderen, handletteren en plakken in je bijbel. Door een tekst creatief vorm te geven verwerk je de woorden op een andere manier dan wanneer je de tekst alleen leest. Veel biblejournalers hebben ontdekt hoe verrijkend het kan zijn om Bijbelteksten te verbeelden”

Wat heb je nodig voor Biblejournaling:

Als eerste heb je een bijbel nodig, ik gebruik de schrijfbijbel omdat daar extra ruimte naast de Bijbelverzen zijn. Je kan ook een oude Bijbel gebruiken of een speciaal schrift/boek waar je de teksten verwerkt.

Daarnaast heb je de ‘creatieve benodigdheden’. Ik gebruik potloden (STAEDTLER Noris Club kleurpotlood), fineliners zwart en kleur (STAEDTLER Triplus fineliner) Natuurlijk een gum, puntenslijper en een lineaal. Soms gebruik ik de stiften van mijn dochter. Anderen gebruiken ook Brushpennen, waterverf, stickers maar daarvoor is mijn tekenkunst nog niet goed genoeg! Gelukkig zijn er nu veel ‘budget’ winkels die ook aan handlettering doen, dus als je het een keer wil proberen kun je wat spulletjes kopen bij Kruidvat of Action, let wel op dat ze in een bijbel soms erg doordrukken.

Hoe start je met journalen:

Zelf ben ik begonnen met voor mij de vaste duidelijke teksten en wat ik daarbij wilde hebben. Op Pinterest volg ik verschillende bible journalers en zie ik de mooiste ideeën voorbij komen. Maar de eerste keer tekenen in de bijbel vond ik toch best spannend. Er werd altijd gezegd voorzichtig, zuinig zijn op je bijbel en nu ging ik erin tekenen. En uiteindelijk vond ik het super. Zelf maak ik eerst een schets en teken ik er daarna over met mijn fineliners. Nu wil ik onze trouwtekst, doopteksten van de kinderen ook nog gaan doen, maar bij sommige teksten heb ik nog geen beeld, dus wachten tot een creatief moment. Mijn bijbel is aan de buitenkant nog saai (lees de orginele bruinige kaft) dit wil ik ook nog een keer gaan doen, maar ben nog niet uit hoe, dus als er lezers tips hebben graag!

Lees ook:

Zijn jullie ook bezig met Biblejournaling en hebben jullie nog leuke tips? En plaats hieronder zeker je creaties!

Geverifieerd door ExactMetrics