Thuisleven.com

Pauline Oud Scrapbook 2018

Toen ik voor de eerste keer zwanger was, lang lang geleden, kreeg ik een Pauline Oud invulboek. Het boek van 0 tot 1 jaar, dat ik netjes invulde en heb bewaard voor als hij veel groter is dan nu. In de hoop dat hij het dan leuk vindt om terug te lezen wat wij allemaal uitvoerden. Soms vind ik het zelf ook leuk om terug te lezen. Toen de tweede kleine in ons huis kwam moest daar natuurlijk ook een boek voor komen. Voor haar heb ik het invulboek ook helemaal ingevuld. Eigenlijk was het hartstikke leuk om te doen. Toen ik hoorde dat Pauline Oud ook een boek voor 1 tot 4 jaar had heb ik die ook aangeschaft. Beide ingevuld en voorzien van leuke foto’s. Maar omdat de kinderen toch echt de 4 jaar zijn gepasseerd, wordt er eigenlijk niets meer ingevuld en bijgehouden. Alleen de normale fotoalbums en hier en daar de eigen knutselverzamelboeken, met alles wat ze de afgelopen jaren op school en thuis hebben gemaakt.

Pauline Oud Scrapbook in box

Nu heeft Pauline Oud een scrapbook ontworpen waarin je zelf nog de hoogtepunten van je kroost kan opschrijven en bijhouden. Je kan het helemaal inrichten zoals je zelf wilt.
Pauline Oud werkt al ruim 23 jaar als Illustrator en is naast kunstenaar ook docente tekenen. Ze heeft honderden boeken voorzien van leuke kleurrijke plaatjes en tekeningen. En nu kan je dus zelf aan de slag met dit scrapbook.
Het boek komt in een mooie geschenkdoos. Het heeft naast het boek een heleboel velletjes met stickers die je zelf op de voor jouw juiste plekken in het boek kan plakken. Ook zitten er vier kleine envelopjes bij die je kan vullen met bijvoorbeeld een tekeningetje van een van je kinderen.

Mijn ervaringen met het Pauline Oud Scrapbook

Ik weet nog dat ik op de Pabo héél veel moest schrijven, bordschrijven en allerlei handschriften moesten worden aangeleerd. Daar had ik de laatste jaren weinig mee gedaan. Nu met dit scrapboek kon ik weer al die verschillende stijlen uit de kast trekken. Met kleurige tekstjes en tekeningetjes heb ik de eerste paar pagina’s al vol. Ik heb besloten om alleen de echte mijlpalen in dit nieuwe boek te gaan verwerken. Te beginnen met 2016. Het jaar waarin de jongste voor het eerst naar school ging. Ik heb dus nog wel even wat werk om deze afgelopen twee jaar in te halen.

Het fijne aan het boek is dat je echt vanaf niets kan beginnen. alleen de randen zijn voorzien van de tekeningen en versieringen van Pauline Oud. De rest is echt aan jou. Het kan dan ook echt een heel persoonlijk boek worden. De tekeningen en vooral de stickers zijn eigenlijk toch echt gericht op jonge kinderen. Ik schat dat het tot een jaar of 4 wel kan. Ik ga die dan ook niet gebruiken, want dit boek wil ik een wat volwassener gevoel geven. Door meer echt zelf te tekenen en te schrijven. En vooral door veel foto’s te gaan gebruiken met een oneliner hier en daar. Daarvoor zitten er wat naamstickertjes bij, waar je zelf wat op kan schrijven en verwerken in je boek. Dit scrapboek is zeker een leuke aanvulling op mijn collectie bewaarboeken.

Het Pauline Oud Scrapbook is uitgebracht door Image Books in januari 2018 en is o.a. online te koop voor €17,95

Houd jij het leven van je kind bij in een foto-, plak- of scrapbook?

#Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen#

 

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Een scrapbook staat al geruime tijd op mijn te doen lijst. Ik weet vaak niet waar ik moet beginnen. Ik heb liever een neutraal basis om mee aan de slag te gaan.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics