Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind een kaartje, of zelfs een brief ontvangen erg leuk en bijzonder. Vooral in deze tijd, waarin alles maar digitaler wordt en bijna niemand weet wanneer je eigenlijk jarig bent (tenzij Facebook mensen hieraan herinnert…), voelt een kaartje krijgen heel speciaal.
In ons gezin krijgen we allemaal van mijn ouders en schoonouders een kaartje op onze verjaardag. Die wordt dan eerst op de schoorsteenmantel gezet en een week of twee na de verjaardag weer weggehaald. Het feit dat iemand extra moeite doet om je te laten weten dat ze aan je denken en je een fijne verjaardag willen wensen is toch geweldig nietwaar?

Slakkenpost

Nu ben ik via een winactie de pagina Slakkenpost.nl tegengekomen. Slakkenpost is de letterlijke vertaling van het Engelse Snailmail. Dit staat voor post via de brievenbus, dus geen elektronische post.
Slakkenpost.nl is actief op Facebook en Instagram.  De eigenaresse van Slakkenpost.nl is deze begonnen als hobby en vanuit haar liefde voor gewone post. Het schrijven en versturen van kaartjes en brieven. Gaande weg is hierbij ook het maken en versturen van een zogenaamde Snailmail. (Engels voor slakkenpost) gekomen. Dit houdt in dat ze een uitgebreid knutselwerk maakt met een bepaald thema en dit met een ander uitwisselt. Vaak is dat met één persoon, maar het gebeurt ook dat er een hele groep meedoet en dat elk van deze personen één ander persoon uit deze groep een ‘Snailmail’ stuurt.

Lees ook over Omapost en Babypost

Thema’s Snailmail

De thema’s hiervan zijn heel divers: van herfst tot koffie en van barbecue tot snoep. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een Snailmail over maken. Je kunt met iemand afspreken dat je om en om een ‘snailmail’ stuurt met opvolgende letters van het alfabet. Jij begin met de A en bedenkt een thema met de A bijvoorbeeld Appels. Dan ga je op zoek naar alles wat hier mee te maken heeft en verwerkt dit in een leuk knutselwerk. Dit noem je een Alfabet Snailmail. Daarbij doe je dan ook altijd een briefje. Daarop kan de ander dan reageren en iets maken met de letter B enz.
Als je het met een groep doet dan bedenkt degene die het organiseert (meestal iemand met een vergelijkbare site) het thema.

Ideeën opdoen

Op Slakkenpost.nl worden video’s geplaatst van het resultaat van de verschillende thema’s. Zo kun je leuke ideeën op doen als het je iets lijkt om ook zoiets te gaan doen.

Wil je graag een postmaatje, een penvriend(in) of eenmalig een kaartje versturen en/of krijgen? Dan kun je een mail sturen of contact opnemen via FB of Insta. Dan word je oproepje geplaatst. Ook kun je tussen de bestaande oproepjes kijken of er iemand bijzit met wie je graag wilt corresponderen of kaartjes mee wilt uitwisselen. De website behandeld ook heel veel andere onderwerpen. Zo kun je er informatie vinden over o.a. handlettering, embossing, washi tapes, pocketletters, swappen en bulletjournals. Je krijgt informatie over wat het is, wat je er voor nodig hebt en hoe je het moet aanpakken als je er mee wil beginnen.

Oproepjes

Bijzonder is dat de Slakkenpost.nl ook actief meedoet met oproepjes voor speciale mensen en situaties. Bijvoorbeeld mensen die ziek zijn en wel een kaartje als opkikker kunnen gebruiken. Met de feestdagen in december word er een stapel kaartjes verstuurd naar eenzame ouderen, die anders nooit post krijgen. Zo krijgen ze post en weer het gevoel dat ze ook mee tellen. Een kleine moeite met een groot resultaat. Het is een erg leuk concept en een erg leuke site. Ik ben zelf inmiddels ook aan het kaartjes en brieven versturen geslagen. Ik was bijna vergeten hoe leuk dat is.

Is Slakkenpost ook iets voor jou?

Bron afbeeldingen: Slakkenpost.nl

Geverifieerd door ExactMetrics