Thuisleven.com
DIY lampion wasco

Lampion met wasco (DIY)

Vorige week maakte ik met mijn zoon van 6 deze simpele peuter lampion met wasco. Natuurlijk is het niet alleen geschikt voor peuters, mijn kleuter vond het ook geweldig om te maken. Met peuters ligt de focus nog heel erg op het ontdekken van materialen en niet op resultaat. Dus is het altijd goed nadenken welke lampion je met kleine kinderen maakt. Je wilt ook niet een lampion waarbij papa of mama vooral het werk heeft gedaan. Het zal een beetje van beide zijn voor een leuk resultaat.

wasco raps
Rasp de wasco kleuren

Elkeblogt

Ik ben Elke van Elkeblogt.net en ben altijd bezig op creatief vlak. Als ik niet achter de naaimachine zit ben ik wel aan het fotograferen, en als ik niet aan het handwerken ben dan ben ik wel aan het knutselen met mijn kinderen. In mijn werk als juf op een basisschool doe ik de meeste inspiratie op. Je zult op mijn site ook veel lampion ideeën vinden. Favoriet is toch wel de eenhoornlampion. Jaren nadat ik hem maakte met mijn eigen groep wordt hij nog ontzettend veel gepind op Pinterest.

Peuter lampion met wasco

Nodig:

– Allerlei kleuren wasco;
– Rasp (bij grote hoeveelheden zou ik een keukenmachine pakken);
– Lamineerfolie;
– Lamineerapparaat of nog beter is een strijkijzer met bakpapier;
– Nietmachine;
– Chenille draadje.

lampion DIY wasco

Zo moet het

Eerst proberen we de wasco op gewoon papier uit. Lekker bezig zijn met het materiaal zonder gelijk resultaat te willen zien. Het maken van de lampion is namelijk ontzettend simpel. Daar ben je serieus in 10 minuten klaar mee. Je legt de stukjes wasco in het lamineervel en je lamineert het vel. Ondanks dat het prima wilde door het lamineerapparaat zou ik de volgende keer gaan strijken. De wasco smolt namelijk onder het plastic door. Oftewel, ik moest even een stuk of 5 lege papiertjes door het apparaat halen zodat het weer ‘schoon’ was. Met een strijkijzer krijg je ook een iets minder streperig patroon. Al vind ik het ook wel wat hebben. Even in elkaar nieten, draadje er door en klaar. 

lampion strijken/ lamineren
Lamineren of strijken

Onze ervaring

Ondanks dat deze peuter lampion ontzettend snel en simpel is, is het wel echt een erg leuke lampion geworden. Hier mag je zeker mee gezien worden. Maak je dit met oudere kinderen? Dan kun je kinderen er nog figuurtjes op laten tekenen met een zwarte watervaste stift. Dan schijnt het licht er mooi omheen. 

Lees ook:

Kijk jij al uit naar het lampion lopen in de donkere tijd?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics