Zelf thuis nachtlampje maken
Thuisleven.com > Doe het zelf (D.I.Y.) > DIY: Maak je eigen nachtlampje!

DIY: Maak je eigen nachtlampje!

Ken je dat, breng je je kinderen naar bed en dan begint het… Mama macht het licht aan blijven? Tja en dat doe je dan. Maar nu heb ik een super leuke oplossing gevonden die ook nog eens goed voor het milieu is! Een nachtlampje van afval en oude spullen. Ideaal!

Wat heb je allemaal nodig?

  • Lege plastic flessen
  • verf
  • led theelichtjes
  • wat oase
  • lijmpistool
  • knutselschaar
  • Scherp mes (liever alleen door volwassene te hanteren)
  • kunstbloemetjes (van de Action of de wibra, maar wij hebben ze van oma op zolder)

Maak je eigen nachtlampje – we gaan beginnen!

Allereerst hebben we lege flessen nodig. We gaan nu geen flessen cola of sinas kopen om deze leeg te drinken en te gebruiken. Nee we gaan op pad met een tas en zoeken naar plastic flessen die zijn weggegooid in de natuur. Dit is een reuze activiteit voor de kinderen. Lekker buiten en ook goed voor het milieu. En je weet nooit wat je allemaal vindt! Het duurt dan ook niet lang of we hebben een tas met plastic flessen en een tas met rommel. De laatste gooien we keurig in de afvalbak. Met de flessen gaan we naar huis.

We leggen oude kranten op tafel en pakken de flessen. Dit eerste stukje doe ik zelf, want dat is minder gevaarlijk. Neem een scherp mes en snij 1/3 van de bovenkant van de fles af. Je hebt nu 2 stukken. Een stuk met de  bovenkant en de dop van de fles en een onderkant van de fles die wat groter is.

En dan…

Knip nu met een schaar een raampje in de onderste helft van de fles. Het moet wel groot genoeg zijn om een theelichtje door heen te kunnen doen.

Dan kan je de twee helften van de fles gaan verven in de keur die jij mooi vindt. Bijvoorbeeld blauw voor de onderste helft en groen voor de bovenste. De kinderen gebruiken hun favoriete kleuren: Oranje, groen, blauw en geel. Komt goed dus. Als je klaar bent met verven laatje het goed drogen. Dit kan een half uurtje duren.

Als de verf droog is pak je het bovenste gedeelte van de fles. Knip hier stroken van ongeveer 1,5cm breed vanaf de geknipte kant richting de dop. Niet helemaal tot aan de dop knippen, zo’n 3 cm van de dop af stoppen met knippen.  Buig de stroken wat naar buiten.

Pak je lijmpistool. Smeer de rand van het onderste gedeelte van de fles in met lijm. Zet nu het bovenste gedeelte, het dakje, er bovenop. Goed vasthouden zodat het goed vast gaat zitten.

En als laatste

Nu kan je in de onderste helft wat oase drukken. Doe dit zo, zodat er een bodem in zit waar strakjes je theelichtje op kan staan. Versier de buitenkant met bloemen en of blaadjes. Deze hebben wij bij oma op zolder gevonden. Plak ze vast met je lijmpistool. Als je er glitter op wilt, pak dan een pritt stift en lijm een stukje in en strooi er wat glitters over heen voor een nog magischer effect.

Laat alles goed drogen. En dan is het tijd voor het theelichtje. Zet het lampje aan en plaats deze in het huisje. En zie daar: je eigen droomvlucht nachtlampje!

Als jullie er gemaakt hebben, post dan foto’s! Super leuk om te zien hoe die bij jullie er uit zien!

Maak jij wel eens iets van afval?

Lees ook eens de blog over afbraaktijden afval dan is het des te leuker om hier iets mee te doen. Ook leuk is de Gaaf!Glas! duurzame hapjesschaal wijnfles en de 5 TIPS VOOR EEN PLASTICVRIJE VAKANTIE

6 reacties