Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > DIY- Knutselen met watten over de 4 seizoenen.

DIY- Knutselen met watten over de 4 seizoenen.

Lente, zomer, herfst en winter. Bij al deze seizoenen is wel een knutselwerkje bij te maken. Ik maakte samen met Elin een aantal knutselwerkjes met wattendeppers. Bij elk van de seizoenen één werkje.

Lente- Schaapje schaapje heb je witte wol.

Een schaapje past wel bij de lente. Een kleurplaat van een schapenkop en van een schaap kunt u via Google vinden en printen. Kijk naar de foto’s en het spreekt voor zich. Elin versierde de plaat van de schaap nog mooi met lucht, gras en bloemen 😉

nutselen met watten over de 4 seizoenen

Zomer- IJscomannetje, vroeg of laat, komt met z’n karretje door de straat.

Wat past er nu beter bij de zomer dan ijs? Heerlijk! Eigenlijk vind ik ijs niet alleen in de zomer lekker maar altijd. Samen met Elin heb ik een ijsje van papier en watten gemaakt. Je maakt een hoorntje van bruin papier of je kleurt wit papier bruin en je stopt ‘m vol met watten. Deze watten versier je met gekleurde met gekleurde confetti. Eet smakelijk!

Zomer- IJscomannetje, vroeg of laat, komt met z’n karretje door de straat

Herfst- Hallo meneer de Uil.

Herfst of winter? Eigenlijk maakt het niet uit, het is voor beide seizoenen een leuk knutselwerkje. In de herfst kun je in het bos op zoek naar mooie bladeren, kastanjes, dennenappels en nog veel meer moois. Van de dennenappels kun je deze mooie uilen maken. Je vult de ‘gaatjes’ van de dennenappel op met kleine plukjes watjes. Van chenilledraad vouw je een vleugeltje en plaats je aan de zijkant ertussen. Van papier maak je een snaveltje en oogjes en deze plak je op de dennenappels. In mum van tijd heb je prachtige uilen gemaakt!

Herfst- Hallo meneer de Uil

Winter- M’n lieve kleine eskimo.

Maak in de winter van je kindje een heuse eskimo. Print een kleurplaat uit van een eskimo. Als je op Google zoekt naar ‘eskimo Dick Bruna’, dan vind je deze zeer geschikte kleurplaat. Print ook een pasfotootje uit van je kindje. Het hoofdje moet ongeveer de grootte van het hoofdje op de kleurplaat hebben. Plak de uitgeprinte foto op het gezichtje van de eskimo. Kleur daarna de kleurplaat. Als laatste plak je watjes rondom het hoofdje.

knutselen met watten

Lees ook.

Veel knutselplezier gewenst!

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics