Thuisleven.com
Knutselen- 5 verschillende bloemen van tissues
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > Knutselen- 5 verschillende bloemen van tissues.

Knutselen- 5 verschillende bloemen van tissues.

Al eerder schreef ik een blog over prachtige rozen die je kunt maken van wc-papier en kaarsvet. Het is voor kinderen zeker haalbaar om de rozen te maken, maar om ze in kaarsvet te dompelen vind ik toch echt wat meer voor volwassen aangezien kaarsvet wel erg heet is.
Deze bloemen, gemaakt van tissues, is wel een geschikt knutselwerkje voor kinderen, met ook een erg leuk resultaat.

Nalys tissues.

Ik heb verschillende soorten en merken tissues in huis, maar ik heb gemerkt dat de tissues van Nalys (Nalys Easy & Clean huishoudpapier) de beste zijn voor het maken van deze bloemen. De tissues zijn zo sterk dat je goed je best moet doen om ze te scheuren. Voor spugende baby’s en peuters die hun beker om laten vallen werken ze echt perfect. Ze nemen heel goed het vocht op. En kinderen kunnen er tijdens het verven ook heel goed hun kwasten aan afvegen als deze in water zijn schoongemaakt.

De tissues van dit merk zijn niet vierkant, maar rechthoekig. Voor de bloemen knip ik een tissue eerst vierkant. Daarna knip ik de tissues nog in 4 kleine vierkantjes.
Voor één bloem heb je 5 kleine vierkantjes nodig. Maar ja … de tissues zijn wit en ik wilde er toch graag iets vrolijkers van maken. Daarom verf ik elk vierkantje in een mooie kleur en/of in een leuk patroontje. Ik heb ze geverfd met plakkaatverf van de Action.
Na een nachtje te drogen kan ik aan de slag met de tissues.
Omdat de Nalys tissues 2 laagjes heeft, haal ik het onderste laagje er van af, zodat ik een enkel laagje heb, dit is al dik genoeg.

Knutselen- 5 verschillende bloemen van tissues

Werkwijze.

– Leg 5 vierkantjes op elkaar.
– Vouw de vierkantjes in een wappervorm. Houdt deze in het midden goed vast met je duim en wijsvinger.
– Bindt het nu vast met een elastiekje of als je een bloem op een steel wilt met een chenilledraad.
– Knip nu aan beide zijkanten een stukje van je bloem. Op de foto’s zie je precies hoe je moet knippen voor welke bloem. Ik heb 5 mogelijkheden getekend.
– Pluis nu de blaadjes uit tot een mooie bloem!

Knutselen- 5 verschillende bloemen van tissues

Wat kun je ermee doen?

Je kunt van de bloemen een boeket maken en ze in een mooie vaas zetten. Of maak er een bosje bloemen van en doe er een cellofaantje omheen. Dit is dan weer leuk om als extra cadeautje te geven als je geld aan iemand geeft. Alleen geld in een envelop geven is zo kaal… 😉
Als je een bloem hebt gemaakt die je in het midden met een elastiekje hebt vastgezet, zonder steel, dan kun je ‘m ook als versiering op een cadeautje plakken. Genoeg mogelijkheden dus …

Lees ook:

Heb jij wel eens iets anders gedaan dan je neus snuiten met een tissue?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics