Thuisleven.com
Frozen Kersthangers
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > Knutselen met staaldraad en kralen in de winterse Frozen sfeer.

Knutselen met staaldraad en kralen in de winterse Frozen sfeer.

Knutselen voor Kerst met de Viking’s Kerstmis blogger box. Mijn oog viel zoals gezegd direct op het staaldraad. De meisjes zochten hun kralendozen op en er volgde een fijne middag aan de keukentafel met een hoofdrol voor Frozen.

Knutselen met ijzerdraad.

Het ijzerdraad is veel minder star dan vroeger, toen ik er oorbellen mee maakte. Waar is mijn tangetje, die heb ik onlangs nog ergens in huis zien liggen….
Met de kralendozen op tafel wordt er eerst driftig gesorteerd op kleur. Wanneer ik het vakje wit/ zilver zie denk ik spontaan aan Anna & Elsa. Niet zo gek met Frozen 2 in de bioscoop. Eens zien of we er mooie blauwe kralen bij hebben. Dat blijkt het geval. Geïnspireerd op de oorbellen zou ik graag Frozen kersthangers maken. Ik denk aan sneeuwkristallen, engeltjes en vooral veel blauw in combinatie met wit. Ik ga op zoek naar wat voorbeelden op Pinterest.

Frozen Kersthangers

Frozen Kersthangers.

Frozen Kersthangers DIY

Daar zie ik op het zoekwoord ijzerdraad leuke voorbeelden van Kerstengelen. Het ijzerdraad is eenvoudig te buigen, ik heb geen tangetje nodig. Wel gebruik ik een potlood om een mooie krul in de armen te krijgen. Door het gebruik van witte, zilveren en blauwe kralen probeer ik de Frozen sfeer te benadrukken. Het is niet moeilijk om in een kraal een hoofd te zien. Ook zijn de kralen goed te gebruiken als kruispunt van meerdere ijzerdraden. Het ijzerdraad is zo dun dan het eenvoudig door de kraal te rijgen is. Komt mijn oorbel ervaring toch nog van pas als de kerstengel een haakje behoeft.

Kerstster van ijzerdraad en kralen.

Door in de Kerstster dezelfde kleuren kralen te gebruiken, ontstaat er al snel een kleine collectie in dezelfde Frozen sfeer. Het is nog even rommelen om alle punten strak te krijgen, maar ik heb voldoende geduld. Je zou op een houten plankje met spijkers een stervorm uit kunnen zetten. Dan is het staaldraad goed in een punt te buigen en heb je de zekerheid dat de afstanden kloppen. Dat had ik zeker gedaan als ik meerdere kerststerren wilde maken. De meisjes vinden het prachtig tot zover. Ik zou graag nog een Frozen sneeuwvlok rijgen. Het voorbeeld heb ik al gevonden, alleen de tijd ontbreekt nog….

Frozen Kersthangers DIY

Lees ook:

Knutsel jij wel eens met staaldraad?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics